ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een ongelijk gevecht: specht versus slang

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
maandag 14 december 2009 0:34

Moeder Natuur heeft zo haar eigen wetten. Hoe emotioneel we er ook willen over nadenken: meestal zijn ze onverbiddelijk. De pseustes sulphureus, bijvoorbeeld, behoort tot de familie van de gladde slangen waarvan er in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. vijf soorten bestaan. Deze slang, die wel een lengte van 3 meter kan bereiken, voedt zich voornamelijk met kleine zoogdieren, en met vogels. Om deze reden zijn de eieren van vogels niet veilig voor deze reuzenslang - want, ook deze laatste moet zich kunnen voeden.

Via onderstaand filmpje kun je zien hoe een Zwartekeelspecht (Campephilus melanoleucos) op een wanhopige manier tracht haar nest tegen zo'n slang te verdedigen. Hoe het uiteindelijk afliep, weten we niet, toch hebben we er een vermoeden van; dit, ondanks de volhardingsvolle pogingen van de arme specht.

Het mannetje van dit soort specht heeft een rode lijn, gaande vanaf de bek tot aan de keel en heeft een bruinachtige pluimage. Vrouwtjes zijn daarentegen zwart en leggen meestal twee eieren in de holte van een dode boom. In dit filmpje is het duidelijk dat een vrouwtjesspecht het tegen de slang opneemt.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht