ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sylvia De Laet: winnares van Het Zesde Zintuig 2009

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
vrijdag 30 oktober 2009 3:48

Wen viel eraf, dus bleven enkel nog Sylvia en Sofie over, en ja: Sylvia heeft de titel van 'het best ontwikkelde zesde zintuig van Vlaanderen' wel degelijk met veel bravo verdiend. Daarmee volgt ze Jacqueline op, die vorig jaar de trofee mee naar huis nam. Naar aanleiding van haar overwinning belde men haar op voor een interview.

Hoe voelt het om het best ontwikkelde zintuig van Vlaanderen te hebben?

"Mijn overwinning is een droom die uitkomt. Mijn zesde zintuig is dankzij mijn deelname verder ontwikkeld, en daar kan ik alleen maar dankbaar om zijn. Aanvankelijk werkte 'mijn aanvoelen' het best bij foto's en voorwerpen, maar stilaan merkte ik dat ik het ook zonder een hulpmiddel beter en beter kon."

Wat zijn voor jou de opmerkelijkste proeven geweest uit de reeks?

"De laatste proef, die over 'The Herald of Free Enterprise' was zeer aangrijpend. Het was een zeer rare gewaarwording om de kilte van het water echt te voelen. Ik onderging aan den lijve wat de slachtoffers hadden meegemaakt. Ik kon het eigenlijk op een bepaald moment zelf niet vatten. Ook bij de test rond Soeur Sourire ging ik compleet mee in de gebeurtenissen van destijds. Ik voelde me dronken, een beetje verdoofd en begon met een dubbele tong te praten. Het was alsof ik zelf de pillen geslikt had." Soeur sourire pleegde zelfmoord door een combinatie van alcohol en pillen.

"Een andere aangrijpend moment ervaarde ik bij de jonge vrouw die samen met haar twee jonge kinderen in een familiedrama om het leven was gekomen. Ik voelde dat de jonge vrouw tussen twee werelden gevangen zit omdat ze haar kindjes niet kan loslaten. Heel beklijvend om zoiets te ervaren..."

Je zei in een vorig interview dat je als kind al voelde dat je iets meer kon...

"Als 4-jarige voelde ik dat ik niet alleen was. Ik was altijd heel erg bang om te gaan slapen. Stilaan geraakte ik gefascineerd door het bovennatuurlijke. Bovendien was ook mijn grootmoeder met die zaken bezig. Ik heb leren mediteren en ben stilaan mezelf meer en meer gaan ontwikkelen."

Hoe was de sfeer tussen de kandidaten?

"Naar het einde toe werd de band tussen de kandidaten sterker en sterker. Er zijn tijdens de opnames echt wel vriendschappen ontstaan. Vooral met Sofie, Wen en Peter klikt het heel goed."

Je werkt in een bejaardentehuis, hoe reageren de mensen daar op je deelname?

"Ik krijg enkel positieve reacties. De mensen in het bejaardentehuis zitten elke donderdag aan de buis gekluisterd. Er is zo natuurlijk veel stof om over te praten. Ik ben heel blij met de reacties. Het zijn schatten van mensen."

Her en der is er ook kritiek op 'Het zesde zintuig'. Wat zeg je tegen mensen die beweren dat het opgezet spel zou zijn en dat het allemaal toeval is?

"Daar hou ik me niet mee bezig. Je hebt altijd mensen die alles negatief bekijken, daar neem ik afstand van. Ik kan alleen maar zeggen dat tijdens de opnames alles correct verlopen is. We moesten elke opnamedag onze gsm afgeven en werden steeds geblinddoekt als we van locatie naar locatie werden gereden. Bovendien kregen we bitter weinig info over de testen. Alle info moest uit onszelf komen. Zelfs als we naar toilet gingen kwam er iemand mee."

Juist, Sylvia, je hebt van die negatieve betweters. Hieronder is er zo'n iemand... Maar het is een man die alles in het belachelijke trekt, ook zichzelf.Vlijmscherpe kritiek van een scepticus en een man die beweert beter te weten ...

Illusionist Lieven Gheysen, alias Gili, breekt in het tijdschrift Eos Het 6de Zintuig af, tot op de grond. Ere aan wie ere toekomt, Gili doet het goed, vooral met zijn laatste act, maar onderaan zul je zien dat hij niet zo uniek is, integendeel. Kindjes zijn er zelfs van onder de indruk ...

Wel is het spijtig dat een Eos, dat zichzelf een 'wetenschappelijk blad' noemt, dat soort van kritiek afdrukt om het duistere denken van een ex-kaartgoochelaar, scheermesjesvreter, vuurspuwer, en nu illusionist, te benadrukken en zich dus nu op een 'wetenschappelijke manier' profileert. Want, Gili is de man die het allemaal kan weten, anders zou hij nooit de blanco bladzijden van een Eos kunnen opvullen.

Toegegeven, wereldwijd lopen er zeer vele spirituele kwakzalvers rond. Hoe kan het anders te midden van 6 ½ miljard mensen die amper weten wie of wat ze zijn. In het land der blinden zijn éénogen nu eenmaal koning. Dat is een wet. Een wet, ter vervanging van een veel oudere wet, namelijk die van de Sterkste. Maar..., is een Gili dan zoveel beter?

Wat het Zesde Zintuig betreft. Ikzelf heb het al elke donderdag bekeken en was verbijsterd over sommige resultaten. Nu ben ik er 100% van overtuigd dat een artiest als een Gili mag na-apen wat hij wil, maar er nooit - met de nadruk op het woordje 'nooit' - de dingen die we met onze eigen ogen hebben gezien tot stand kan brengen. Natuurlijk zullen gelijkaardige stervelingen afkomen met: 'allemaal vooropgezet spel'. En ja, dat slaat dan alles dood, nietwaar? Met andere woorden: gelijk willen ze hebben, tot der dood. Hoe sneller, hoe beter.Gili in actie en op z'n best: Het magische vierkant is een goede stunt, vooral als je het nog niet kent, maar allesweter Gili kan zich ook wel eens vergissen - want, volgens hem is 20 + 31 = 56. Bekijk de videoclip.

Op 9 minuten en 53 seconden zegt hij: 20 + 31 = 56 !!! (in plaats van 51, maar het is wel degelijk een moeilijke optelsom) + 15 = 61 (in plaats van 71) + 25 = 91 (in plaats van 86).

... Alhoewel de uitkomst wel juist: 20 + 31 + 15 + 25 = 91.

Och, laten we het hem gunnen en een beetje reclame maken voor zijn 'Iedereen paranormaal', want uiteindelijk: hij komt wel eens grappig uit de hoek, alhoewel ik Ubanus duizendmaal beter vind én minder arrogant.

Nogmaals Sylvia: een dikke proficiat!
 

Commentaar


Dominique Gepost op: 23/11/2010 23:26:35
Dominique Dag Sylvia,
Wellicht zal je overstelpt raken door vragen van mensen, toch waag ik mijn kans om jou hulp in te roepen.
Op 15 november heb ik mijn poes Lucky voor het laatst gezien.
Ze is voordien nooit langer weggebleven dan een dag en is inmiddels 9jaar oud.
Ik heb alles ondernomen wat tot nu toe moegelijk was ; heel de buurt aangebeld, flyers in de bussen gestoken, in de winkels laten uithangen, het asiel gecontacteerd, 's avonds zelf op zoek geweest naar haar, haar op forums geplaatst, enz...
Ik woon in Ledeberg (deelgemeente van Gent) en vroeg me af of jij hulp zou kunnen bieden voor het terug vinden van m'n poes.
Het brengt zoveel vragen en onrust mee niet weten waar ze is en of ze er nog is.
Ze is zelf heel gevoelig en altijd een beetje bang geweest, ik heb altijd het gevoel gehad dat ik ze moest "beschermen".
Ook heeft ze een heel belangrijke plaats in m'n leven.
Ik kan terug geven aan de natuur wat me gegeven wer (al is het met veel verdriet), maar niet leven met twijfel.
Kan/wil je me helpen?
Je kan contact met me opnemen via [email protected]
Dank bij voorbaat...
Dominique


Iryna Gepost op: 26/11/2010 14:01:11
Iryna ik zou graag willen weten of Silvie per afspraak werkt

Tsenne Kikke Gepost op: 26/11/2010 14:06:09
Tsenne Kikke Om telefonisch contact met haar op te nemen, of via een e-mail, ga naar haar website - of kopieer deze link: http://www.sylviadelaet.be

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht