ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Indonesische vrouw baart baby van 8,7 kg

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
woensdag 23 september 2009 16:41

Een Indonesische vrouw heeft het leven geschonken aan een baby van maar liefst 8,7 kg. Het was een zware bevalling maar zowel moeder als kind stellen het goed. De baby kwam via een keizersnede ter wereld in het openbaar ziekenhuis van Kisaran, een stad in het noorden van het eiland Sumatra.

"Het gewicht van de baby heeft de operatie wel zeer moeilijk gemaakt," zei Binsar Sitanggang, de gynaecoloog die de bevalling leidde. De dokter verklaarde eveneens dat de baby, die 62 cm groot is, het goed stelt. "Het is een uitzonderlijke baby. Hij huilt veel harder dan de andere baby's en hij heeft altijd honger."De moeder, de 41-jarige Ani, was niet op controle geweest tijdens haar zwangerschap en lijdt aan diabetes, wat enerzijds een bijkomend risico vormde tijdens de bevalling, maar anderzijds de oorzaak is dat de baby zo enorm is. Wegens het feit dat het lichaam van de moeder zoveel glucose bevatte, is het kind tot enorme proporties uitgegroeid. In elk geval: de baby is tot nu toe de zwaarste baby die ooit geboren werd in Indonesië.


 

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht