ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zing mee met Urbanus: ''Nee, ik hou nie van madammen met nen bontjas"

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
donderdag 7 augustus 2008 9:54

Elk jaar worden meer dan 50 miljoen dieren gedood..., gewoonweg om de mens te 'kleden'. Om je een idee te geven... Om een pelsmantel te maken, heb je 12 tot 15 lynxen nodig, 10 tot 15 wolven of coyotten, 15 à 20 vossen, 60 tot 80 nertsen, 27 tot 30 wasberen, 10 tot 12 bevers en 60 tot 100 eekhoorns, enzovoorts. Meer dan 45 miljoen dieren worden wereldwijd in de meest erbarmelijke omgevingen in kooien grootgebracht. We hebben het onder andere over wasbeerhonden, konijnen, vossen, nerts en chinchilla's. Eenmaal volwassen worden ze natuurlijk gedood. Het doden is één ding, de manier waarop iets totaal anders.

Ik ben ervan overtuigd dat je tot op heden geen idee hebt op welke onmenselijke manier dieren aan hun einde kunnen komen. Geloof me! Ik kan je niet verplichten deze tekst te lezen, noch eisen dat je de videoclips bekijkt. Toch vraag je ik dit te doen, want gedachten kunnen als magneten werken, en als we allemaal aan één zeel trekken, kan er misschien ooit een einde komen aan die ontoelaatbare gruwel.

China, bijvoorbeeld, levert meer dan de helft van de pels dat in de wereld wordt verkocht. Onderstaande filmpjes zijn in wezen niet geschikt voor gevoelige kijkers - maar, als je niet kijkt blijf je voor eeuwig en altijd ongevoelig, omdat je in de onwetendheid blijft verkeren. Wil je dat écht? Maak van je hart een steen, bekijk de beelden, en maak van je steen terug een hart. Nog beter: geef anderen de link van deze website door. Samen kunnen we er misschien iets aan doen.
Urbanus - Madammen Met Een BontjasNee, ik hou nie van madammen met nen bontjas
Madammen met nen bontjas zijn gemeen
'k Moet nie hebbe van madammen met nen bontjas
Tegen madammen met nen bontjas zeg ik neen

Ik denk dat ik het jullie nu wel kan vertellen
Ik ga een zaak beginnen in madammevellen
'k Ga ze vangen op de Avenue Louise
Op banketten, paardenrennen en deftige recepties

In de Saturday Night Fever pub
Bij de Rotary en de Lion's club
Met m'n grote muizeval en m'n flesje vol vergif
Vang ik er zoveel ik er maar wif

Want ik hou nie van madammen met nen bontjas
Madammen met nen bontjas zijn gemeen
'k Moet nie hebbe van madammen met nen bontjas
Tegen madammen met nen bontjas zeg ik neen

Hunne rug en hunnen buik, die naai ik aan elkaar
Daarvan maak ik een luchtmatras of een vliegende sigaar
Van hun tenen maak ik champagneflessestopsels
En een sterk insecticide van het vel onder hun oksels

Van hun tepels maak ik pleistertjes om fietsbanden te plakken
En de wallen onder hun ogen worden blauwe vuilniszakken
En hun venusheuvels raak ik ook wel kwijt
Daarvan maak ik een heel groot Smyrna-tapijt

Want ik hou nie van madammen met nen bontjas
Madammen met nen bontjas zijn gemeen
'k Moet nie hebbe van madammen met nen bontjas
tegen madammen met nen bontjas zeg ik neen

Van hun neus maak ik een stopcontact of een arbiterfluitje
Van hun lippen elastiekjes om geleipotten te sluiten
En zo maak ik vanalles in echt madammeleer
M'n winkeltje zal draaien, m'n financies nog veel meer

En als ik eenmaal rijk ben, dan kan ik ze bestellen
Mijn twee heel dure mantels in stekelvarkensvellen
Eén voor meneer Urbanus en één voor zijn madam
Zo hebben we altijd plaats op de bus en op de tram

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht