ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Velletjes toiletpapier tellen, zorgt voor een actief brein

De 81-jarige Leo Hill uit Lakewood, in de Amerikaanse staat California telt reeds sinds enkele jaren het aantal vellen van elke rol toiletpapier, gewoonweg om zijn brein bezig te houden.
door Tsenne Kikke - woensdag 7 mei 2008 6:07

Het is algemeen geweten dat hoe ouder je wordt hoe belangrijker het is je hersenen te blijven gebruiken. Het brein kun je gerust vergelijken met eender welke spier of ander orgaan van je lichaam - en, als je het niet gebruikt, is de kans groot dat het langzaamaan aftakelt.

De 81-jarige Leo Hill uit Lakewood, in de Amerikaanse staat California, heeft daar hoogstwaarschijnlijk iets op gevonden. Sinds enige tijd heeft hij als hobby het tellen van het aantal velletjes van een rol toiletpapier. Hij is daartoe gekomen omdat hij de door de fabrikanten aangegeven hoeveelheden niet vertrouwde. En terecht zei hij, want tot nu toe heeft hij vaak alleen maar minder velletjes aangetroffen dan op het pak vermeld!Het begon allemaal rond midden 2006. Op een dag reclameerde zijn vrouw, en beweerde dat ze met een rol uit een 12-rollenpak drie dagen toekwam, en met een rol van hetzelfde formaat, maar dan uit een 4-rollen pak, deed ze er vier dagen mee. Dit feit intrigeerde Leo en hij wilde daar het fijne van weten.

Het tellen van de velletjes toiletpapier doet Leo terwijl hij op het toilet zit, omdat daar niets anders te lezen is. Hij telt en noteert dan de velletjes toiletpapier die hij nodig heeft en houdt het accuraat bij. Hij gebruikt enkel en alleen het toilet in het kelderverdiep, omdat zijn vrouw daar nooit een bezoekje brengt. De eerste maal kwam hij 15 velletjes te kort. Maar je kunt niets concreets bewijzen na het tellen van de velletjes van één rol, dus begon hij aan een tweede. Op het einde van de maand had hij negen rollen verbruikt en elk blaadje geteld. Hij stelde vast dat het gemiddeld aantal velletjes van het merk Angel Soft 156,75 per rol was, daar waar er op de verpakking 198 werden beloofd.

Daarop nam hij contact op met de fabrikant via het gratis nummer dat op de verpakking was afgedrukt. Als antwoord zond men hem een coupon voor gratis toiletpapier, maar ook bij elk van die 12 rollen werd door hem té weinig velletjes geconstateerd! Omdat hij bezorgd was dat een heleboel mensen op dezelfde wijze tekort wordt gedaan, nam hij contact op met een consumentenbureau in Denver, die zijn klacht doorzond naar een afdeling in Atlanta waar 'Georgia Pacific', de producent van de toiletrollen, is gevestigd.

Daarna heeft hij er niets meer gehoord, maar Leo ging verder met het controleren van toiletrollen. Niet één merk, maar alle merken. Van één merk, namelijk: Quilted Northern, kwam Leo na telling van een aantal rollen zelfs tot de conclusie dat die tot 10% meer velletjes per rol leverde.

Sinds half 2006 tot december 2006, het tijdstip waarop Leo Hill het consumentenbureau aanschreef, heeft hij van meer dan 60 rollen toiletpapier het aantal velletjes nageteld. Dit komt neer op een 15.248-tal velletjes in totaal. Veronderstel even dat hij een gemiddelde van 8,6 velletjes per keer heeft verbruikt; hetgeen dan betekent dat hij 1.773 uitstapjes naar dat toilet in de kelder heeft gemaakt.

Eigenlijk wilde Leo eerst het aantal tandenstokers in een doosje gaan tellen. Bij de eerste telling zaten er maar 200 in, in de plaats van de aangegeven 250, maar hij zag er verder van af om meer doosjes tandenstokers te tellen omdat dit te veel tijd in beslag nam.

Zeventien kleine dingen die je waarschijnlijk niet wist over wc-papier...

1) Het eerste toiletpapier werd in de 14e eeuw geproduceerd in China. Het was een luxeproduct dat alleen door de keizer werd gebruikt. In andere delen van de wereld werden wol, hennep, gras, water, of de handen gebruikt.

2) Bij de Oude Romeinen gebruikte men wol en rozenwater - of, sponzen die in zout water werden geweekt en op het eind van een stok waren bevestigd.

3) Toen in de 17e eeuw kranten steeds meer beschikbaar kwamen, maakten bestaande middelen plaats voor krantenpapier.

4) In 1857 werd in de Verenigde Staten het eerste machinaal geproduceerde toiletpapier verkocht door Joseph Gayetty, toen nog als losse vellen.

5) De eerste rollen toiletpapier verschenen in 1879. De perforaties om de velletjes makkelijk van de rol los te scheuren werden geïntroduceerd op het einde van de 19e eeuw.

6) Toen halverwege de jaren '70 het milieubesef toenam, is men op zoek gegaan naar meer milieuvriendelijke productieprocessen. Dat heeft onder andere geresulteerd in ongebleekt papier en biologisch makkelijk afbreekbaar papier.

7) Toiletpapier wijkt wezenlijk af van keukenrolpapier. Toiletpapier zal in water namelijk uit elkaar vallen, keukenrolpapier niet. Als het toiletpapier op is, en er keukenrolpapier wordt gebruikt, kan de afvoer of riolering verstopt raken.

8) In het Pentagon wordt er elke dag zo'n 666 rollen wc-papier verbruikt, naar het schijnt.

9) Voor de dames: om vaginale infecties te voorkomen is het belangrijk om van voren naar achteren te vegen.

10) Toiletpapier wordt in gebruik vaak of gevouwen of samengepropt. Uit onderzoek blijkt dat vele mensen het papier vouwen. Verder kwam er naar voren dat 21% toiletpapier gebruikt om de wc bril mee schoon te maken.

11) In sommige delen van de wereld, zoals in India bijvoorbeeld, wordt toiletpapier als onhygiënisch beschouwd en wordt de anus gereinigd met water. Ook in onze gewesten raden sommige artsen ons aan om gekleurd papier, of wit papier met gekleurde motieven, te mijden.

12) Al vanaf de beginjaren van het toiletpapier zijn producenten op zoek gegaan naar manieren om hun product aantrekkelijker te maken. Naast het witte papier verschenen er allerlei kleuren en motiefjes. Sinds zomer 2005 is er zelfs zwart wc-papier verkrijgbaar, gemaakt door een bedrijf in Portugal: vooral bedoeld voor chique hotels en restaurants, maar het bleek onverwacht populair, en ligt nu ook gewoon in de winkel.

13) Tijdens de Tweede Wereldoorlog was in sommige delen van de wereld toiletpapier met opdrukken van Adolf Hitler populair. Andere recentere bekendheden die op toiletpapier zijn aangetroffen zijn bijvoorbeeld George W. Bush en Osama bin Laden. Duurdere varianten zijn dan soms weer geparfumeerd, maar dat kan allergische reacties veroorzaken en wordt door medici afgeraden.

14) In Japan is in 1999 een papierloos toilet ontworpen waarbij de anus wordt gereinigd met een computergestuurde watersproeier en droger.

15) Volgens de meesten moet de rol zo gehangen worden dat het papier aan de voorzijde uit de houder komt; anderen zijn van mening dat het papier langs de muur moet hangen.

16) Het verhaal gaat dat na de introductie van toiletpapier in Rusland het papier werd gebruikt om na het toiletgebruik de handen mee schoon te maken.

17) Een bekende tegeltjeswijsheid luidt ...: Denk niet bij het laatste vel: wie na mij komt, die redt zich wel!

18) Stel, dat je dringend je behoefte moet doen en er hangt nog maar één velletje op de wc-rol? Wat nu gedaan?...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht