ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Grote Tantra Uitdaging

Het hoofdthema in dit nieuwsbericht is de uitdaging die Sanal Edamaruku aanging: een supersterke Tantrische meester beweerde dat hij Sanal met zijn zwarte magie kon beïnvloeden...
door Tsenne Kikke - vrijdag 2 mei 2008 6:32

In een populaire Indiase tv-show, die vorige maand op 3 maart plaatsgreep, daagde de 53-jarige Sanal Edamaruku, de voorzitter van Rationalist International, de supersterke tantrische meester uit om zijn 'zwarte kunsten' op hem te demonstreren. Dit was dan ook het begin van een nog nooit eerder gezien experiment. Nadat de 'zwarte magiër' zijn magische woorden in de vorm van mantra''s had gezongen, en nadat hij verscheidene rituelen had uitgevoerd, die allen faalden, nam de trantrische meester dan maar het besluit om Sanal Edamaruku ter plaatse te doden met zijn 'ultiem vernietigingsceremonie'. Dit greep dus allemaal live plaats, te midden van de TV-camera's. Sanal ging er onmiddellijk mee akkoord en nam vrijwillig plaats in het 'altaar van het zwarte magie ritueel'.

Hoe het allemaal begon ...

Alles begon nadat de ex-minister Uma Bharati een politieke tegenstander ervan beschuldigde dat hij haar kwaad heeft willen doen door gebruik te maken van tantrische krachten. Feit was, dat haar oom enkele dagen daarvoor was overleden. Rond hetzelfde tijdstip stootte de ongelukkige dame haar hoofd tegen de deur van haar wagen, waarop ze viel en zware kneuzingen aan beide benen opliep.Daarop nodigde India TV, een van de allergrootste Hindoekanalen, Sanal Edamaruku uit om een discussie aan te gaan met betrekking tot 'Tantrische krachten versus Wetenschap'. Zijn tegenstander was de tantra magiër Pandit Surinder Sharma, die door vele politiekers werd geraadpleegd.

Tijdens die discussie toonde Pandit Sharma een deeg gemaakt van bloem waarin men zeer duidelijk een mensenhoofd herkende. Van een draad maakte hij een kleine strop, gleed dat over het hoofd, en spande de knoop aan. Daarop beweerde hij dat hij eender welke persoon binnen de drie minuten kon doden door gebruik te maken van zwarte magie, indien hij dat wilde. Sanal moest daarmee lachen en daagde hem uit om het ter plaatse uit te proberen.

De zwarte magiër begon aan zijn proefstuk en een groot deel van de bewoners van India volgde de TV-uitzending met gespannen adem. De tantrist zong mantras: 'Om lingalingalinalinga, kilikili'..., enzovoorts. Maar zijn inspanningen hadden geen enkel effect op Sanal, niet na drie minuten, en ook niet na vijf volle minuten. Vijf minuten werden tien, tien werden vijftien ... Normaliter was het programma ten einde, maar omdat deze grote tantra uitdaging een unieke belevenis was, werd het programma verlengd.

Nu veranderde de tantrist zijn aanpak. Hij begon water op Sanal te sprenkelen en begon met een scherp mes te zwaaien. Soms gleed hij met het lemmet over het ganse lichaam van Sanal. Deze laatste gaf geen kik. Dan plaatste hij zijn hand op het hoofd van Sanal, en wreef hard over zijn haar. Toen dat niet help legde de magiër zijn hand op Sanal's ogen om vervolgens met zijn vingers hard tegen Sanal's slapen te drukken. Toen die man harder en harder begon te drukken, gaf Sanal de opmerking dat het de bedoeling was om hem te doden via zwarte magie en niet door zijn lichaam hardhandig aan te pakken. Daarop herhaalde de tantrist zijn ritueel: water, mes, vingers, mantras. Doch Sanal bleef er alsmaar even gezond en zeer gelukkig uitzien, geamuseerd zelfs.

Twee uur later beëindigde men het programma. De tantrist had gefaald. Maar Pandit Sharma gaf dit niet toe. Zijn excuus was dat een zeer sterke god Sanal beschermde. "Neen," antwoordde Sanal, "ik aanbid geen goden, want ik ben een atheïst." Noch gaf Pandit Sharma het niet op en zei dat er wel degelijk een zeer speciaal zwart magisch ritueel bestond dat nooit faalde, maar ... het kon enkel en alleen midden in de nacht worden uitgevoerd.

Het ongeluk sloeg nogmaals toe: hij werd opnieuw uitgedaagd en de host van de TV-show was bereid de studio daarvoor open te laten en het geheel door de cameraploeg te laten te filmen.

De daaropvolgende drie uren werden gebruikt om het grote nieuws te verspreiden ... 'De Grote Tantra Uitdaging' lokte miljoenen mensen naar de tv-buis.De ontmoeting greep niet in de studio plaats maar in open lucht. De tantrist, samen met twee van zijn hulpjes, had een vuurtje aangestoken en met zijn drieën staarden ze in de vlammen. Sanal stond er goed gehumeurd bij. De tantrist was zo vriendelijk om nog één laatste waarschuwing te geven: eenmaal het magisch ritueel op gang gebracht, was er geen weg terug. Binnen de twee minuten zou Sanal gek worden, en nog een minuut later zou hij het uitroepen van de pijn, en sterven. Wilde hij zijn leven niet redden vooraleer het te laat was? Sanal lachte luidop, en het aftellen begon.

De tantristen zongen hun 'Om lingalingalingalinga, kilikilikili'', gevolgd door een stortvloed van onbegrijpelijke, vreemde woorden. De mantras werden sneller en sneller uitgesproken, tot aan het hysterische toe. Gedrieën wierpen ze allerlei dingen in het vuur waarop de vlammen van kleur veranderden, en men kon gekraak en gesis horen. Al zingend benaderde de tantrist Sanal, bewoog met zijn handen rondom zijn lichaam om hem nu en dan toch aan te raken. Maar de programmaleider riep hem toe dat hij afstand moest houden. Doch de tantrist vergat deze regel, opnieuw en opnieuw.

Daarna schreef de tantrist Sanal's naam op een blad papier, scheurde het in kleine stukken, dompelde de stukjes papier in een pot met gekookte olieboter en wierp het geheel op een toneelachtige, dramatische manier in het vuur. Er gebeurde niets. De tantrist zong en zong, sprenkelde water op Sanal, zwabberde met enkele pauwenveren over Sanal''s hoofd, wierp mosterdzaden in het vuur met nog vele andere, vreemd uitziende zaken. Sanal bleef glimlachen, nog altijd was er niets gebeurd. Ten langen leste, het was al na middernacht, nam de tantrist het besluit om het ultieme wapen te gebruiken, namelijk: de klomp deeg. Hij kneedde het met beide handen, bepoederde het met mysterieuze ingrediënten en vroeg aan Sanal om het aan te raken. Sanal deed wat men hem vroeg, en de grote magische finale had een aanvang genomen. De tantrist doorboorde het deeg met scherpe nagels, versneed als een wildeman het deeg met een mes, en wierp alles daarna in het vuur. Op dat moment zou Sanal moeten zijn bezweken. Maar Sanal stond daar, op zijn dooie gemak, glimlachend. De programmaleider begon af te tellen. Veertig seconden, dertig, twintig, nog tien seconden, vijf', ... gedaan! STOP!

Miljoenen mensen sloegen op dat moment hoogstwaarschijnlijk een diep zucht. Sanal was goed en wel levend. Tantramagie had wel degelijk gefaald. Tantristen zijn in staat om zulk een angstaanjagende sfeer op te bouwen dat zelfs mensen, die er 100% van overtuigd zijn dat magie helemaal niet werkt, toch onder de indruk komen en uit angst doorbreken, verklaarde een van de commentators. Men heeft veel moed en zelfvertrouwen nodig om zo'n tantrist te confronteren. Vooral als jouw leven op het spel staat. Dankzij dat programma heeft Sanal Edamaruku heel veel bijgeloof en angst van duizenden kijkers weggenomen.

Nu dat je weet waarover het gaat ... wil je nu misschien graag de filmpjes bekijken, weliswaar in een taal die je natuurlijk niet verstaat.Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht