ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Exorcisme leidt tot dood van jong kindje

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
maandag 17 december 2007 11:34

Rani S., een 22-jarige Nederlandse vrouw uit de Copernicusstraat in Den Haag, die geloofde dat haar baby behekst was, is vorige week vrijdag - na een proces van bijna twee jaar - veroordeeld tot acht jaar celstraf voor de moord op haar dochtertje Mehak. Het anderhalf jaar oude meisje overleed vorig jaar aan de gevolgen van stelselmatige, dagdagelijkse fysieke mishandelingen en regelmatige uithongeringen. Op 28 januari 2006 werd Mehak door haar moeder met het hoofd tegen een muur gebonkt en met een stok geslagen. Het arme kind overleed diezelfde dag aan hersenletsel.

Maar na haar dood brachten Mehak's moeder en de hoofdbewoonster van het huis, Mehak's tante, het meisje naar het Juliana Kinderziekenhuis. Mehak zou van de trap zijn gevallen. Bij de autopsie bleek echter dat het meisje oude botbreuken had, en aan zware letsels aan hart, longen en lever te hebben geleden. Daarop bekende Mehak's moeder haar dochter te hebben mishandeld. Reden was, dat Mehak bezeten zou zijn geweest van een slang die haar moeder tijdens de zwangerschap had gedood. De geest van die duivelse slang zou zich toen in Mehak hebben genesteld.

De moeder van Mehak kreeg de hoogste straf: zij is schuldig bevonden aan moord en moet acht jaar achter de tralies. Lalit, de 24-jarige vader van het kindje, kreeg een gevangenisstraf van zes jaar. De tante van Mehak, de 41-jarige Renu, door het Openbaar Ministerie beschouwd als het brein achter de mishandelingen, werd veroordeeld tot drie jaar en negen maanden. De procureur had eigenlijk twintig jaar geëist. Maar volgens de rechter was de tante niet de hoofddader, maar wel de spil in de moordzaak. Zij had namelijk macht over de ouders van het kind, omdat zij allebei illegaal in Nederland verbleven. Tijdens de behandeling van de zaak omschreef de officier van justitie de tante als 'het dictatoriale brein achter de mishandelingen'. Ook de man van Renu, de 41-jarige Prithvinathman S., kreeg twee jaar en drie maanden: aanzienlijk minder dan de dertien jaar die de procureur had geëist. De 25-jarige Santosh, ook illegaal in Nederland, en de huishoudster van de tante en de oom, moet drie jaar in de cel.

De ouders van Mehak verhuisden in 2004 van India naar het Nederlandse Den Haag. De dictatoriale tante was de persoon die beweerde dat het meisje behekst was, en het was zij die aan de beide ouders de opdracht gaf het kind vaak te slaan, om zo de geesten te verdrijven. Na haar dood werden bij het kindje vijftien ribbreuken en meerdere inwendige bloedingen vastgesteld.

De rechtbank zei geen volledig beeld van de zaak te hebben, mede door de vele leugens van de betrokkenen. De rechter besloot wel dat het meisje 'geen schijn van kans' had. "Wat dit weerloze meisje is aangedaan, is niet in een strafeis uit te drukken", aldus de rechter. "Mehak is door haar ouders volkomen in de steek gelaten."

Nota: Vele afbeeldingen en talrijke artikelen uit 2007 werden achteraf verwijderd, omdat ze verouderd waren en teveel ruimte in beslag namen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht