ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Meest afschuwelijke video-opname van een onthoofding!

In deze knettergekke wereld bestaan er nog zeer vele onrechtvaardigheden. Mensenlevens zijn soms waardeloos en in sommige landen worden mensen op gruwelijke wijze onthoofd. De kunst bestaat er dus uit om ons bewust-zijns-niveau te verhogen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 17 augustus 2007 0:11

In april van dit jaar circuleerde er een video op het internet waarbij men kon zien hoe een jongetje van 12 jaar een zekere Ghulam Nabi met een scherp mes onthoofdde. Ghulam, een Pakistaanse militant, werd beschuldigd van het verraden van de verblijfplaats van Mullah Akhtar Mohammad Osmani, een van de drie naaste medewerkers van Taliban-leider Mullah Omar.Pakistan. De beelden, indien je ze gezien hebt, raakten je, of ze raakten je niet- maar los daarvan gaven ze een beeld weer van hoe de mens van vandaag het slachtoffer is geworden van zijn eigen creatie. We weten allemaal dat - indien er een hel bestaat, we er middenin leven en dat het onze taak is om van die hel een paradijs op aarde te maken. Maar, zijn wij, de mensheid als een geheel, daar wel mee bezig?

WAARSCHUWING! De videoclip, die in dit nieuwsbericht wordt vertoond, is niet bestemd voor lichtgevoelige kijkers én zeker niet voor kinderen! Alhoewel...: de originele videoclip werd ondertussen verwijderd en vervangen door een gecensureerde versie.


 

Nu kunnen we twee dingen doen: ofwel er onze ogen voor sluiten en onze hoofden er van afwenden - of, de gruwelijke realiteit daadwerkelijk onder ogen zien, bewust. We leven in een wereld waarin elke mens naar geluk, liefde, harmonie en vrede snakt. Toch is ons collectief niveau van bewustzijn niet veel hoger dan dat van een dier. Psychologen beschrijven de mens dan ook als een 'ontwikkeld dier'.

Het is een hoogdringende noodzaak ons niveau van collectief bewustzijn drastisch te verhogen. Dit kan slechts gebeuren van zodra iedereen voor zijn eigen deurtje kuist. Jazeker, het is één van de meest moeilijk dingen waar de mens voorstaat'...

We veroordelen het onrecht dat er in de wereld plaatsgrijpt, maar soms zijn wij - elkeen van ons - nog niet eens in staat om vrede te behouden met onze eigen partner, met onze eigen kinderen, met onze familieleden, met onze buren, werkmakkers, vrienden, kennissen, met mensen met een andere huidskleur, (bij)geloof, of wat dan ook. Sommige mensen leven zelfs in onvrede met zichzelf.

Anders gezegd: we werken met de verschillen, zelden met de overeenkomsten en scheppen alsmaar kloven tussen onszelf en de medemens in plaats van te streven naar een toenadering, resulterend in een toekomstige ver-1-iging. We zien niet in, dat we spiegels zijn van elkaar. Nochtans komen we allemaal vanuit dezelfde bron, vanuit de symbolische eerste Adam en Eva.

Deze video liett zien tot wat een 'ontwikkeld mens' in staat is. Oké, in landen waar oorlog overheerst, gebeuren net dezelfde dingen, maar die beelden krijgen we zelden of nooit te zien en tenslotte speelt het zich allemaal ver van ons warm en veilig bedje af. Nochtans...

Hitlers en zijn soortgenoten kunnen zich slechts tot Hitlers en zijn soortgenoten ontwikkelen, en blijven bestaan, zolang de mensheid het toelaat. Het is de groepsgeest die hen aan de top plaatst, hen de toelating geeft over ons te heersen, en hen de macht geeft te doen wat ze wensen te doen. En, we laten het gebeuren, ondanks ons gejammer, gezeur en geklaag. Met andere woorden: het aanbod is gelijk aan de vraag. De mens krijgt wat hij vraagt. Wat hij oogst, heeft hij zélf gezaaid.

Natuurlijk zullen jij, noch ik, hoogstwaarschijnlijk niet de daden uitvoeren die op deze afschuwelijke videobeelden te zien zijn. Toch zijn deze mensen, die deze daden hebben uitgevoerd - en daarbij nog het lef hebben gehad om ze te filmen en te verspreiden - naar scholen geweest van het zelfde niveau als die van jou en mij. Ooit zijn die mensen uit een vrouw geboren, en van lieve baby's uitgegroeid tot wat ze nu zijn, gewoonweg omdat de mensheid zulke gedrochten heeft gecreëerd en we hun daden blijven aanschouwen en onrechtstreeks door onze passiviteit toelaten, alsof we totaal onverschillig zijn.

Wat wij er nu kunnen aan doen, weet ik niet - want: 'alles gebeurt' zoals we het laten gebeuren. Bekijk deze video - het is een gruwelijk gedoe - maar wordt er tegelijkertijd van bewust hoe laag ons 'niveau van zijn' is. Het is enkel via de Bijbelse woorden van 'wakker worden' dat we een start kunnen geven aan het 'begin van een hoger collectief zijn'.

Maar om te kunnen ontwaken heb je veel moed én durf nodig. Via Ontwaken kunnen we als 'wekker' fungeren, en anderen de ogen openen en hopen dat ze met hun oren kunnen horen. 'Hopen', is het juiste woord. Maar weet, dat hopen niets kan, noch zal veranderen, aan de huidige realiteit. Bekijk de videobeelden, incasseer de schok, en snak naar een hoger niveau van zijn.

Als iedereen dit voor zichzelf zou doen, kunnen we gezamenlijk, collectief, iets aan ons 'niveau van nog-niet-zijn' veranderen, met-ter-tijd. Geef deze boodschap door aan anderen en stoor je niet aan kritiek, want die zul je verkrijgen: automatisch. Mensen reageren nu eenmaal automatisch, mechanisch en machinaal. Aanvaard hun 'niveau van zijn', of het ontbreken van elke niveau, want ze kunnen er geen jota aan verhelpen.

De boodschap is dus: word waker, ontwaak, en help anderen - zij die willen ontwaken - ontwaken. Het klinkt utopisch, en dat is het ook, maar wat kan er gebeuren of eventueel veranderen, als je helemaal niets doet? Blijf in de evolutie van de mensheid geloven - want, we komen van ver, van heel ver. Onze voorouders waren holbewoners, en dat zijn we niet meer. Toch niet allemaal, gelukkig maar. Laten we verder evolueren naar de Mens met een hoofdletter - en jij, beste lezer, kan daarin jouw steentje bijdragen, hoe klein ook. De woestijn bestaat ook maar uit kleine, individuele zandkorreltjes, en elke oceaan slechts uit onooglijke kleine druppeltjes. Doch, het is het totaalbeeld dat telt.


Wat nu? Wat kunnen wij, kleine mensen hieraan doen of verhelpen?

Onze hoofden afwenden en naar prentjes kijken van lachende kinderen, kleurrijke vlinders, adembenemende zonsondergangen, en ondertussen hopen en dromen van een mooiere wereld?... Aanvullen met een pittig borreltje, misschien? Of een lekker jointje roken, en onszelf nog dieper in slaap sussen?

Of, ben je bereid om de schokken die zulke beelden teweegbrengen aan te wenden om je helpen te 'ontwaken' en de werkelijkheid onder ogen te zien?...

We zijn 'gemaakt naar Zijn Beeld en Gelijkenis'. We zijn dus in het bezit van 'mogelijkheden', maar je bent wel geboren zonder garanties. Evolutie betekent revolutie, een drastische omwenteling, allereerst in ons-zelf.

Er zijn mensen die positief 'denken'; anderen, die positief 'doen'. Maar om te kunnen 'doen', moet je kunnen 'scheppen'. Enkel en alleen bewuste mensen kunnen 'scheppen'. Of denk je dat deze uitspraak onwaar is?

Wees een lichtbrenger, geen lichtzoeker, en zeker en vast geen dromer, of een iemand die alsmaar hoopt vanuit een wereld van slaap. Jouw 'niveau van zijn' zal jouw handelingen en dus jouw daden bepalen. En..., als je niet tevreden bent met het resultaat dat je tot op heden hebt gezaaid, indien je niet tevreden bent met het niveau van jouw huidige zijn... wie of wat ga je dan verwijten? De zaaier, of de zaden? Her-scheppen is ook een vorm van scheppen! Zaai opnieuw, en inspireer anderen om hetzelfde te doen. Je kunt het: van zodra je denkt en weet dat je het kunt.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2018 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht