ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: is jouw Essentie nog levensvatbaar?

Aangekweekte persoonlijkheden verdringen de aangeboren essentie, totdat er weinig of niets van overblijft. Geloof deze woorden niet, maar doe er wel onderzoek naar.
door DIMschool vzw - zondag 21 augustus 2016 0:39

De 'DIM' van DIMschool vzw staat voor 'De Innerlijke Mens' - maar, dat innerlijke is zó moeilijk te bereiken, omdat de persoonlijkheden in de weg staan. Anders gezegd: niemand kan andermans innerlijke bereiken zolang die mens niet in contact staat met zijn zogenaamde 'Ware Zijn'.

Daarbij is het hoofdprobleem dat - indien je iets over dat 'Ware Zijn' zegt of schrijft - het merendeel van de mensheid in de veronderstelling leeft dat het weet waarover het gaat.

De Schone Slaapster

Weet, dat de mens dermate vergroeid is met zijn persoonlijkheden, en zich met elk ikje dat via een prikkel van binnenuit of buitenaf wordt opgeroepen, identificeert, dat het bijna onmogelijk is om dat 'iets' in hemzelf 'wakker te maken uit de diepe slaap.

Wie zei alweer: "Ontwaak!" - "Word wakker!" - "Ontslaap!"?... Zelfs zijn eigen apostelen konden aan die vraag niet voldoen en vielen tijdens de laatste avond in slaap: tot driemaal toe. Geen échte slaap natuurlijk... - want, het is niet het fysieke lichaam dat tijdens de wakende toestand wakker moet worden. Kan je me begrijpen?...

Essentie versus Persoonlijkheden

Voor mensen, die een studie maken van het thema 'Zelfkennis' - zijnde: het kennen van het 'Zelf' - is het echt interessant om te beseffen hoe de aangeboren essentie reeds in de prille kinderjaren door verworven persoonlijkheden wordt verdrongen.

Oorzaken daarvan zijn legio, maar vooral leeftijdsgenoten, de ouders, en andere volwassenen - waaronder onderwijzers, priesters, et cetera - spelen daarbij een belangrijke rol en verprutsen datgene wat 'essentie' wordt genoemd.

Om daarvan een zwart-wit bewijs te leveren, voegde ik er hieronder enkele videoclips en foto's aan toe - gewoonweg: omdat slechts het extreme beter benadrukt wat ik met het bovenvermelde tracht aan te brengen.

Anders gezegd: YouTube-filmpjes of foto's van 'gewone kinderen' kunnen nooit weergeven in welke mate aangekweekte persoonlijkheden de ware essentie van de mens kunnen verstikken - met als gevolg, dat de essentie van het merendeel der mensheid ergens tussen de 6 en de 12 jaar is blijven steken.

Veel erger is, dat de essentie - die het lichaam als voertuig broodnodig heeft - kan wegkwijnen en uitsterven, omdat het lichaam als een gevangenis - waaruit niet te ontsnappen valt - wordt ervaren. Om die reden zei een Jezus: "Laat de doden de doden begraven". Kan je Jezus' woorden begrijpen?

Hieronder vind je dan de beloofde extreme voorbeelden van hoe essenties door persoonlijkheden worden overwoekerd... Het is aan jou, beste lezer, om voor jezelf in jouw onmiddellijke omgeving voorbeelden te vinden die minder extreem zijn, maar naar net hetzelfde verwijzen - want, tussen de uitersten van zwart en wit zijn er miljarden tinten van grijs.

Als bonus: Mia & Eden Wood

Geloof me, of niet, de kans is groot dat de essentie van die kinderen reeds op hun jonge leeftijd totaal is verprutst. Ze zullen het dan ook voor de rest van hun leven met hun aangekweekte persoonlijkheden moeten stellen.

Anderzijds is dat geen erg, omdat ze nooit aan de weet zullen kunnen wat ze in hun leven hebben gemist. Kan je me begrijpen?

Een beetje mondreclame

Indien je echt 'weet' of tenminste vermoedt dat er nog 'iets' in jouw lichaam huist dat 'leeft', raad ik jou aan om contact met DIMschool vzw op te nemen en jezelf in te schrijven voor de eerstvolgende cursus 'Zelfkennis', opdat het levende met-ter-tijd blijvend in leven kan worden gehouden. Het doen aangroeien, ook weleens 'kristalliseren' genoemd, kan misschien nog op een latere datum worden opgestart.

Andere redenen om jezelf aan te melden, moet je maar in jezelf vinden, en eenmaal aan Zelfkennis begonnen, beschik je hopelijk je over de nodige innerlijke kracht om vol te houden en dus niet op te geven, vooral niet de laatste maal dat je dat wenst te doen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht