ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dimschool daagt de mens uit tot een na-denken

Na-denken, is een denken dat na het gewone denken komt.
door DIMschool vzw - maandag 22 december 2008 0:56

Wie ben jij? Wegens de veelheid van ikken in onszelf is het misschien moeilijk om aan de weet te komen wie je werkelijk bent. Het is dan ook logisch dat de meeste mensen in de gedachte leven dat ze dat lichaam zijn, en niets meer. En, in wezen hebben ze dan ook gelijk. Wat je denkt te zijn, ben je. Het is moeilijk om de inhoud van je eigen hersenen tegen te spreken. En, ga er geen innerlijk gevecht mee aan, want je bent reeds verloren vooraleer je eraan begint.

O ja, mensen spreken wel over een bewustzijn, over een ziel en over een geest, enzovoorts, maar als men hen vraagt wat het verschil tussen die drie is, dan verkrijgen we honderden verschillende antwoorden. Antwoorden, gebaseerd op hun overtuigingen, die ze ooit ergens van iemand hebben opgedaan. Uit boeken misschien, of ooit ergens gehoord en dan nog daterend uit de tijd toen ze heel klein waren, en dus nog in het stadium van kneed- en beïnvloedbaarheid. Om eerlijk te zijn: niemand weet het. Niemand kent het antwoord op de zonet gestelde vraag, al denken sommigen van wel. De kennis waarover mensen beschikken, is 'geleende kennis' en de ene zijn waarheid is even goed als die van al de anderen.

Waarheden zijn in wezen vergelijkbaar met godsdiensten of met voetbalploegen, bijvoorbeeld. Zo heeft elke voetbalploeg eigen aanhangers, eigen fans. Natuurlijk zijn er ook mensen die geen interesse stellen in voetbal, of in sport in het algemeen. Om die reden kunnen we aannemen dat er mensen zijn die geen enkel geloof, of bijgeloof, willen aanhangen. Maar, in niets geloven, is ook een geloof. Elke mens is zo uniek, zo verschillend van de ander, en toch hebben we zeer veel dingen met elkaar gemeen. Zo hebben we allemaal een lichaam waarin alles automatisch gebeurt: van voelen tot denken, van verteringsprocessen tot harstslag en ademhaling, van ageren tot reageren op prikkels, die via onze zintuigen binnentreden en via zenuwbanen op een elektrische manier naar ons brein worden gestuurd, enzovoorts. Elektrische prikkels ...

Zopas verscheen er een nieuw filmpje op YouTube. Het vertelt ons in het kort wat er momenteel in de wereld gaande is en hoe we tot een oplossing kunnen komen. De videoclip laat ons zien hoe alles automatisch in ons lichaam gebeurt en hoe alles in dat lichaam beantwoordt aan de wetten van Moeder Natuur. Met andere woorden, zegt men in dat filmpje: de mens, waarin alles mechanisch geschiedt, IS dé oplossing.

Denk jij beste lezer, dat de mens, waarin zelfs zijn eigen denken mechanisch geschiedt - en het gevolg is van een overdracht van elektrische prikkels tussen de ene neuron en de andere - dé oplossing is van het probleem die hijzelf - met de vraag: "Wie is dat zélf?" - zou hebben gecreëerd?... Wat 'denk' je?

De boodschap die men via onderstaande videoclip aan ons wenste over te dragen, is zeer goed bedoeld, maar ik denk: duizend jaar té vroeg. Momenteel zijn het, bijvoorbeeld, de natuurampen en oorlogen die onze tezamen brengen, niet dat globale bewustzijn van zogenaamde 'Eenheid'.

Globalisatie



In het geval dat het filmpje niet werkt, probeer dan eens deze link.

Commentaar


Eenoogje Gepost op: 22/12/2008 1:23:46
Eenoogje Zou het kunnen, dat enkel en alleen zij die aan Zelfkennis doen, kunnen beseffen dat ze een lichaam als voertuig hebben? Met andere woorden: dat ze een voertuig hebben waarin alles - net als in eender welk ander voertuig - op een automatische manier geschiedt, en dat ze dus dat lichaam niet zijn en er ook naar leven? Ik bedoel: volledig onthecht, los van dat lichaam?...

Tsenne Kikke Gepost op: 22/12/2008 1:40:01
Tsenne Kikke Dat was een pijlsnelle reactie! Je slaat de nagel op de kop, Eénoogje. Sommige mensen weten op een theoretische manier dat ze meer zijn dan dat lichaam, maar kunnen er moeilijk naar leven omdat een theorie, dat ze ergens hebben gehoord of gelezen - net als verbeelding - niet veel bijdraagt aan hun Ware Zijn.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht