ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Mirakels van Onhandigheden

Spiritualia is een verlengstuk van DIMschool dat zich richt tot allen die een beetje interesse vertonen met betrekking tot zelfkennis, zelfgroei en zelfontwikkeling. En, mensen met een fysieke handicap zijn soms heel speciaal...
door DIMschool vzw - dinsdag 18 november 2008 0:29

Soms is het voor de gewone mens onbegrijpelijk dat 'verlichte' mensen, of waarachtige goeroes, lichamelijk ziek kunnen worden. Toch is het voor menselijke wezens met een zeer hoog bewustzijnsniveau een zegen. We gaan nu niet beginnen filosoferen over het woordje bewustzijn. Laat me je nu al vertellen dat er een hemelsbreed verschil bestaat tussen datgene wat de twee woordjes 'bewust zijn' trachten uit te drukken, en het woordje 'bewustzijn'.

'Bewustzijn' is een toestand van 'zijn', maar anderzijds kun je je van alles en van eender wat 'bewust zijn'. Je kunt bewust zijn dat je bestaat, dat je leeft, dat je ademt, dat je lichaam honger heeft, dat je rug jeukt, je kunt je bewust zijn dat je moet gaan werken, moet gaan plassen, enzovoorts. Tracht gewoonweg te begrijpen, hoe moeilijk het ook mag zijn, dat 'bewustzijn' niets, maar dan ook niets te maken heeft met de woordjes 'bewust zijn'. Een mens, die nu deze is en straks een andere persoonlijkheid aankleeft, kan onmogelijk bewustzijn in zich meedragen. Bewustzijn is een toestand van 'zijn, en een mens die niet 'is' kan niet 'zijn', laat staan 'bewust'.

'Verlichte mensen', mensen die symbolisch gesproken het licht in zichzelf meedragen omdat ze het 'licht' - met andere woorden: pure energie - zijn, en niet meer hun lichaam, vinden elke vorm van aandoening een zegen, schreef ik. Het is voor hen een geheugensteuntje dat ze dat lichaam hebben, maar dat lichaam niet zijn. Elke ziekte steunt hen in hun Zelfherinnering, elke seconde van de dag - en, ze hebben daardoor minder de kans om 'terug in slaap te vallen'. De gewone mens is zó sterk met zijn lichaam vergroeit, dat hij niet eens beseft dat hij dat lichaam helemaal niet is, behalve in zijn denken, of verbeelding.

Sommigen mensen met een handicap zijn heel speciaal, veel specialer dan anderen. Ze hebben iets dat anderen niet bezitten. Maar hun handicap kan hen wel sterker maken. Dat is de eerste stap op de weg van Zelfkennis. Mensen die zwak zijn in het leven zijn nu eenmaal ook zwak in het Werk.

Als deze speciale mensen dan nog eens uit hun slaap, en uit hun onwetendheid kunnen worden gebracht, kunnen ze aan stap nummer 2 beginnen, namelijk: ophouden zichzelf met dat lichaam - dat in wezen slechts als voertuig dient van 'iets anders' in zichzelf - te identificeren. Ze beschikken dus over een soort van potentieel, maar spijtig genoeg nog altijd niet over garanties, want die bestaan gewoonweg niet.

Oeps! Als je nieuwsberichtjes leest, verwacht je geen preek over Zelfkennis en om die reden ga ik nu over tot de kern van de zaak. Je herinnert je misschien nog wel het nieuwsberichtje over Nick Vujicic uit het Australische Melbourne. We gaven het de hoofdding: 'Boor je talenten aan ! Doe aan Zelfkennis ! Heb je de moed ?

De eerstvolgende videoclip is wel in het Chinees, maar er zijn Chinese onderschriften (= grapje!), en voor 99,9% van de mensheid zijn de woorden die ik hierboven heb afgedrukt uit eenzelfde soort van onbegrijpelijke taal samengesteld, alhoewel ze Nederlandser klinken (= geen grapje!). Plus het andere goede nieuws is, dat de drie andere videoclips in het Engels zijn.

Vergeet even je zorgen, kom tot rust en negeer voor eventjes de eventuele innerlijke onrust of stress, en geniet vanuit een hier-en-nu-zijn van de volgende videoclips. Hopelijk wordt er iets diep in jou geraakt. Geen gevoel van medelijden, maar iets meer 'bewustzijn' met betrekking tot jouw voertuig dat je slechts voor een korte tijd in bruikleen hebt gekregen... Tijd: verspil het, of benut het. Aan jou de keuze!


Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht