ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kevin Spacey: vrijgesproken voor vermeend jarenlang grensoverschrijdend gedrag

Acteur in tranen in de rechtbank, klonk het… Je zou voor minder kunnen wenen.
door Tsenne Kikke - woensdag 26 juli 2023 18:47

Indien men niet aan Zelfkennis doet, en men dan ook niet aan de innerlijke zijnsmogelijkheden werkt, speelt het in wezen geen rol hoe, of aan wie of wat men zijn seksuele energieën verspilt, of uitwisselt. In mijn geval, bijvoorbeeld: indien je mijn lijstje overloopt, zult je kunnen merken dat sinds 1970 al mijn vrouwen tot het thema Zelfkennis aangetrokken waren.

Kevin Spacey heeft andere preferenties. Het goede nieuws is wel dat hij vandaag in de zedenzaak tegen hem over de hele lijn is vrijgesproken. Vier mannen hadden hem van jarenlang seksueel grensoverschrijdend gedrag beschuldigd, maar de jury achtte dat niet bewezen. Na 12 uur en 26 minuten kwam de jury tot een oordeel.

Vandaag dus, en nog wel uitgerekend op zijn 64ste verjaardag, luisterde hij met tranen in de ogen naar het vonnis van de rechter. Daarna viel hij zijn manager en advocaten in de armen. Onschuldig over de hele lijn: het vonnis waar hij vurig op gehoopt had.

Vier weken lang had de Amerikaanse acteur zich in het Southwark Crown-gerechtsgebouw in Londen moeten verdedigen tegen negen aanklachten van vier mannen. Zij beschuldigden hem van zedendelicten tussen 2001 en 2013. Toen werkte de Amerikaanse acteur, onder meer bekend van 'House of cards', eveneens als artistiek directeur bij het prestigieuze Londense Old Vic-theater. De beschuldigingen zorgden er wel voor dat hij kort daarna moest vertrekken uit 'House of Cards'.

Meerdere getuigen waren tijdens het proces aan het woord gekomen. Onder andere werden Elton John en diens echtgenoot David Furnish door de verdediging als getuigen opgeroepen. Natuurlijk nam ook Spacey zelf plaats in de getuigenbank.

“Van seks houden is geen misdrijf”

Spacey zelf ontkende een van de vermeende incidenten volledig, noemde er eentje “onhandig” en beweerde verder dat twee van de incidenten met “wederzijdse instemming” hadden plaatsgevonden. Als hij daarvoor veroordeeld zou zijn, zou hij jarenlang naar de gevangenis gemoeten hebben. Daar ontsnapte hij nu aan.

Zijn advocaten hadden tijdens het proces gepleit dat hij niets strafbaar gedaan had en dat het “geen misdrijf” is om “van seks te houden”.

Spacey verliet na zijn vrijspraak de rechtbank vanmiddag via een zij-uitgang. Zo vermeed hij een confrontatie met de media, die buiten op het voetpad wachtten. Later legde hij toch kort een verklaring af voor de pers. “Ik kan me voorstellen dat velen van jullie kunnen begrijpen dat het, na alles wat er vandaag is gebeurd, veel is om te verwerken. Maar ik wil wel zeggen dat ik de jury enorm dankbaar ben dat ze de tijd hebben genomen om al het bewijsmateriaal en alle feiten zorgvuldig te onderzoeken voordat ze tot hun beslissing kwamen en ik ben nederig door de uitkomst.” Ook bedankte hij alle mensen die werkzaam zijn in de rechtbank en zijn eigen team. Daarna vertrok hij weer zonder vragen van de aanwezige media te beantwoorden. Wedden, dat het vandaag de mooiste verjaardag van zijn leven was?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht