ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zal Turkije de toetreding van Finland en Zweden boycotten?

Die Scandinavische landen zouden een thuisbasis zijn voor terroristische organisaties…
door Tsenne Kikke - vrijdag 13 mei 2022 19:17

- Joe Biden heeft vandaag iets meer dan een half uur gesproken met de Zweedse premier Magdalena Andersson en de Finse president Sauli Niinistö. Beide landen denken eraan zich kandidaat te stellen voor het lidmaatschap van de NAVO.

- De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan beweerde dat hij zowel Finland en Zweden niet zou 'verwelkomen' in de NAVO.  Om nieuwe landen in de militaire alliantie toe te laten, is namelijk goedkeuring van alle landen nodig. Het is onduidelijk of Turkije het toetredingsproces formeel zal boycotten. "We volgen de ontwikkelingen in Zweden en Finland, maar we voelen ons daar niet goed bij," zei hij vandaag aan enkele journalisten in Istanbul. Hij meende ook dat Scandinavische landen een thuisbasis vormen voor terroristische organisaties. "Ze zitten zelfs in hun parlementen," merkte Erdoğan op.

Zijn opmerkingen doelden waarschijnlijk op aanhangers van PKK, de Koerdische arbeiderspartij en voorstanders van onafhankelijkheid. Ook voegde hij daaraan toe dat het een vergissing van de NAVO was om Griekenland in het verleden als lid te aanvaarden. "Dit mag niet voor een tweede maal worden herhaald," zei hij.

- Rusland beloofde gisteren nog 'vergeldingsmaatregelen' omdat Finland zijn zinnen heeft gezet op Navo-lidmaatschap. 'Onbetaalde rekeningen', luidde de officiële verklaring van het Russische bedrijf Inter RAO, die vanaf morgen niet langer elektriciteit zal exporteren richting Finland. Toch moeten de Finnen nog niet meteen panikeren. "Er dreigt geen elektriciteitstekort," zei Fingrid. Ongeveer 10 procent van alle Finse elektriciteit is afkomstig uit Rusland. Het land zal dat opvangen met meer import vanuit Zweden en zal ook zelf meer elektriciteit trachten te produceren.

- Gisteren berichtten Finse media nog over een nakend gasboycot. Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, noemde die berichten 'nep'. "Rusland levert ook gas aan Navo-leden," zei Peskov. Al gaf hij aan dat hij niet op de hoogte was van de details over hoe het land energiebedrijf Gazprom betaalt. Onlangs riep Russisch president Poetin een wet in het leven dat die betalingen voortaan in roebel moeten gebeuren. Eerder werden Bulgarije en Polen omwille van die reden al afgesloten van het Russisch gas. Tevens werd de gasprijs gisteren op de Nederlandse markt eventjes met 22 procent verhoogd na een Russisch-Duitse clash over de gasbevoorrading, maar later op de dag daalde de prijs weer.

- Olaf Scholz, de socialistische bondskanselier van Duitsland, belde vandaag met Vladimir Poetin. Daarin pleitte hij voor een snel staakt-het-vuren en wees hij Rusland op zijn verantwoordelijkheid op de internationale voedselmarkten. De Duitser liet Poetin ook weten dat hij niet opgezet was met het Nazi-narratief van Rusland. "De claim dat Nazi's aan de macht zijn in Oekraïne is fout," tweette hij. Over wat Poetin tegen hem gezegd heeft, deelde Scholz niets. Ook over hoe hij reageerde op zijn opmerkingen, meldde de kanselier niets via zijn sociale media.

- Het Verenigd Koninkrijk kondigde sancties af tegen mensen die dicht bij president Vladimir Poetin staan. Het gaat onder meer om zijn ex-vrouw Ljoedmila Otsjeretnaja, neven en nichten van Poetin en zijn waarschijnlijke huidige vriendin Alina Kabajeva.

- Volodimir Zelenski heeft een voorstel herhaald om met Vladimir Poetin aan tafel te zitten. Hij wil een ontmoeting van man tot man. Zonder entourage. Een terugtrekking van Russische troepen moet volgens hem de basis vormen van de gesprekken - en, over territoriale integriteit wil Zelenski geen toegevingen doen. Poetin zal zich haasten... :-)

- In een interview met 'Sky News' zei de 36-jarige Kirilo Boedanov, het hoofd van de Oekraïense inlichtingendiensten: “Ik ben optimistisch en verwacht dat rond eind augustus alles definitief ten goede zal keren. Tegen eind dit jaar is alles voorbij en is Rusland verslagen.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht