ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een Songfestival dat geen écht Songfestival was: eerder een steunbetuiging aan Oekraïne

'Waar zal de wedstrijd in 2023 plaatsgrijpen?' is de huidige hamvraag…
door Tsenne Kikke - zondag 15 mei 2022 2:45

Na hun optreden wierp de zanger van het Oekraïense 'Kalush Orchestra' een kleine politieke boodschap in de zaal: “Help Oekraïne, Marioepol. Help Azovstal nu meteen!”. En, in een videotoespraak, die voorafgaand aan het evenement werd vrijgegeven, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelenski dat hij geloofde dat het Kalush-orkest zou winnen. “Europa, stem voor Kalush Orchestra, nr. 12! Laten we onze landgenoten steunen! Laten we Oekraïne steunen!”, zei hij, en het grote publiek gaf er gehoor aan.

Oekraïne won dan ook dankzij de 439 extra punten van dat grote publiek. “Dank jullie om Oekraïne te steunen”, klonk het ontroerd vanop het podium.

Oekraïne had eerst 192 punten behaald, waardoor Engeland met 283 punten op de eerste plaats stond, gevolgd door Zweden (258 punten) en Spanje (231 punten). Helemaal onderaan stonden Duitsland (0 punten), Frankrijk (9 punten) en IJsland (10 punten).

België moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een negentiende plaats, en Nederland met de elfde. Het Verenigd Koninkrijk mocht blijer zijn. Nadat het land het vorig jaar met nul punten moest stellen, werden ze ditmaal uitvoerig beloond door de vakjury. Lang zag het ernaar uit dat het zou winnen, maar daar stak het publiek dus een dikke stok voor.

In wezen kon elke deelnemer in zichzelf de vraag stellen: "Waarom deed ik er eigenlijk aan mee?...."

De drie presentatoren – zangeres Laura Pausini, zanger Mika en televisiepresentator Alessandro Catalan – brachten het er deftig van af, maar sloegen de bal af en toe mis. Mika haalde enkele landen door elkaar. Hij ging bij Spanje langs om even poolshoogte te nemen, waarna hij besefte dat hij bij Roemenië stond. Zijn aankondiging “This is Holland” moest hij meteen corrigeren naar “Poland”.

Het is bijna 60 jaar geleden dat Gigliola Cinquetti het Eurovisiesongfestival won met haar lied Non Ho L'età, nu trad ze opnieuw op...

Aanhoor de veel jonger klinkende stem uit 1964... (Gigliola was toen 16 jaar.)

Ook Mika kreeg de gelegenheid zich te laten gaan..

Oekraïne won, maar nu doemt een grote vraag op aangezien het winnende land het volgende jaar gastheer is: waar zal de wedstrijd in 2023 plaatsvinden? We kunnen natuurlijk alleen maar hopen dat Oekraïne niet langer in oorlog zal zijn, maar het zou een hele opgave zijn voor het land om klaar te zijn om een internationaal evenement van die omvang te presenteren, met de complexe logistiek die dat met zich meebrengt.  

Als Oekraïne in 2023 niet als gastland kan optreden, is het heel goed mogelijk dat Eurovisie in één van de zogeheten grote vijf landen plaatsvindt - Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië of het Verenigd Koninkrijk, dat dit jaar tweede werd, zou een natuurlijke kandidaat kunnen zijn.

Maar, wie was dit jaar de échte winnaar?

Stel dat er geen oorlog was... Dan vermoed ik dat Oekraïne iets van een 131 punten zou hebben verkregen. Dit zou dan ook betekenen dat die extra 500 punten konden verdeeld worden tussen Engeland, Zweden en Spanje. En, de winnaar zou dan (... vul zelf in) geweest zijn.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht