ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Test Aankoop waarschuwt voor schrikwekkende tarieven!

“Veel mensen zullen energiefactuur niet meer kunnen betalen…”
door Tsenne Kikke - donderdag 11 november 2021 19:34

'Test Aankoop' heeft het over “ronduit schrikwekkende tarieven”, en vreest dat veel mensen hun factuur niet meer zullen kunnen betalen. Volgens de consumentenorganisatie moet een modaal gezin dat in november een aflopend elektriciteitscontract moet verlengen, 780 euro betalen voor een nieuw contract met vast tarief. Dat is 33 procent meer dan het recordniveau van oktober, en 135 procent meer dan in 2019. Dat is dan nog enkel voor de energie op zich, dus zonder nettarieven en heffingen.

Voor aardgas is het beeld “nog hallucinanter”, aldus 'Test Aankoop'. Daar gaat het om 2.500 euro per jaar aan vast tarief, of een verdubbeling in twee maanden tijd. “Tellen we daar nog de nettarieven en heffingen bij, dan komen we aan een jaarfactuur van ruim 3.000 euro, bijna drie keer zoveel dan twee jaar geleden”, aldus 'Test Aankoop'. Voor een variabel contract betaal je gemiddeld iets minder, maar ook daar is de stijging aanzienlijk: van 1.900 euro in oktober naar 2.240 euro in november.

Bovendien stelt 'Test Aankoop' vast dat tal van leveranciers hun vaste aanbod geheel of gedeeltelijk hebben geschrapt. “Vandaag zijn in Vlaanderen en Wallonië nog slechts zo’n 20 vaste tariefplannen op de markt voor elektriciteit, en slechts een tiental voor aardgas. Een halvering in vergelijking met enkele maanden geleden. In Brussel is het schrijnend: daar blijven nog slechts 2 vaste tariefplannen over.”

Wat nu?

'Test Aankoop' raadt consumenten wier energiecontract afloopt daarom aan om te vergelijken, bijvoorbeeld: via deze tool. “De prijzen zijn uiteraard bij alle leveranciers de lucht ingeschoten, toch heb je er nu meer dan ooit baat bij om op zoek te gaan naar het meest voordelige contract voor jouw profiel.”

“Vandaag is het niet zinvol om de hoge prijzen vast te klikken voor een jaar”, aldus de organisatie. “Geef je toch de voorkeur aan een vast tarief, volg de prijsevoluties dan zeker goed op de komende maanden en switch zodra de prijzen opnieuw dalen. Met een variabel contract geniet je dan weer automatisch de dalingen op de markt.”

En Polen en Duitsland staan er slechter voor, omdat Wit-Rusland de gaskraan dreigt af te sluiten... Loekasjenko: "We verwarmen Europa. Zij bedreigen ons met de sluiting van de grens. Blijven ze dat doen als we de gastoevoer afsluiten?..."

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht