ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Australische gezondheidsdienst promoot masturbatie, vooral bij vrouwen

Een mens moet zich zo nu en dan eens kunnen ontlasten, hé!
door Tsenne Kikke - donderdag 4 november 2021 19:32

Zowel bij liefde als bij zelfliefde - of, noem het eigenliefde - speelt het seksuele een belangrijke rol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ondeugende Facebook campagne over masturbatie niet onopgemerkt voorbij ging in het Australische Queensland.

'Geef jezelf een hand' staat er te lezen op de sociale mediacampagne van de overheid, die daarmee naar eigen zeggen het stigma rond masturberen wil doorbreken en de voordelen ervan opsomde. Ondertussen werd er al duchtig op gereageerd.

"Het is belangrijk dat we positieve berichten over seks en masturbatie normaliseren. We willen gevoelens van schaamte en angst verminderen, en zorgen dat er meer kennis is over het onderwerp," staat er verder te lezen.

Studie

Een bijgevoegd artikel verwijst naar een recent wetenschappelijk onderzoek dat een link legt tussen masturbatie en een positief zelfbeeld bij vrouwen - en, dat orgasmes kunnen helpen bij menstruatiekrampen.

Uit een andere Australische studie uit 2014, die elk decennia wordt afgenomen, masturberen 72 procent van de Australische mannen en 42 procent van de vrouwen. Professor Juliet Richters, die het onderzoek leidde vertelde aan 'The Guardian' dat de verschillen tussen mannen en vrouwen in masturbatie uit verschillende studies naar voren komt. Zeker bij jonge vrouwen zou er minder kennis zijn over masturbatie, en vooral hier zou nog veel vooruitgang geboekt kunnen worden.

"Uit het onderzoek bleek namelijk dat masturbatie relatief weinig voorkomt bij jongere vrouwen: een 'teleurstellende" bevinding', omdat algemeen wordt aangenomen dat het vrouwen voordelen biedt bij het  leren kennen van het eigen lichaam én bij het praten over seksuele aangelegenheden met hun partners".

Richters, een ereprofessor in seksuele gezondheid aan de Universiteit van New South Wales, zei: "Het idee dat masturbatie op de een of andere manier verkeerd of slecht voor je is, is niet meer van deze tijd. Het is decennia geleden dat dat niet meer door iemand in gezondheidzorg of geneeskunde werd gedacht."

Een woordvoerder van 'Queensland Health' verduidelijkte dat een ander doel is om tips te delen met ouders hoe ze er met hun kinderen over kunnen praten.

"Onderzoek toont aan dat de meerderheid van de jongeren hun seksuele gezondheidsinformatie uit online bronnen haalt en schaamte en verlegenheid voelt als ze met vrienden en familie over masturbatie en seks praten. Helaas zijn veel van deze online bronnen onbetrouwbaar en worden ze niet beoordeeld of gemaakt door deskundige clinici."

Tot nog toe zorgde de post vooral voor de nodige hilariteit. "Geef de slogan 'omarm jezelf' een nieuwe betekenis", stond er bijvoorbeeld te lezen.

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link! (nog in opbouw)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht