ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Australian Open in Melbourne bijwonen vereist een vaccinatieverplichting

Melbourne beëindigt langste lockdown ter wereld
door Tsenne Kikke - donderdag 21 oktober 2021 17:21

In de Australische miljoenenstad Melbourne komt in de nacht van donderdag op vrijdag (lokale tijd) een einde aan de voorlopig langste lockdown ter wereld. Sinds het begin van de coronapandemie hebben in Melbourne zes verschillende lockdowns plaatsgevonden, die in totaal 262 dagen hebben geduurd.

Ondanks de lange lockdown in Melbourne, tekent de staat Victoria nog altijd een recordaantal coronabesmettingen op. Dat er toch versoepelingen worden ingevoerd, komt doordat nu 70 procent van de bevolking gevaccineerd is tegen het coronavirus. Volgens eerste minister Scott Morrison heeft in de regio van Melbourne exact 70,51 procent van de inwoners boven de zestien jaar twee inentingen gekregen.

De huidige lockdown was op 5 augustus ingegaan. De heropening, vanaf middernacht, zal geleidelijk gebeuren. In eerste instantie worden buiten bijeenkomsten met maximaal vijftien personen toegelaten. De inwoners mogen voortaan ook tien bezoekers thuis ontvangen. Tijdens de lockdown was er geen bezoek toegelaten. Voorts wordt ook het nachtelijk uitgaansverbod opgeheven en kunnen restaurants, winkels en kappers een beperkt aantal mensen binnenlaten.

De regels zullen verder versoepeld worden zodra tachtig procent van de bevolking volledig gevaccineerd is. Vermoedelijk zal dat binnen enkele weken het geval zijn.

In de deelstaat New South Wales, met de grootstad Sydney, werd tien dagen geleden al een einde gemaakt aan de lockdown. Daar is een vaccinatiegraad van 80 procent bereikt.

Door de strenge lockdowns is Australië minder zwaar door de pandemie getroffen dan vele andere landen. Er werden Down Under ongeveer 150.000 besmettingen en 1.500 sterfgevallen geteld. Het is evenwel niet gelukt om de verspreiding van de deltavariant van het virus volledig in te dammen, waardoor Australië de nulgevallenstrategie heeft laten varen.

Over een paar maanden begint de Australian Open, de eerste grand slam van het tennisseizoen, in Melbourne. Dat betekent dat er dan duizenden mensen overvliegen naar Australië en kan mogelijk voor een nieuwe besmettingsgolf leiden. De Australische minister van Immigratie Alex Hawke bevestigde eerder deze week nog dat iedere deelnemer aan het toernooi verplicht gevaccineerd moet zijn.

De boodschap is mogelijk slechts nieuws voor Novak Djokovic. De Servische nummer 1 van de wereld wil voorlopig niet bevestigen of hij gevaccineerd is. Hij vindt dat een privézaak. Djokovic won de 'happy slam' al negen keer en deelt met Roger Federer en Rafael Nadal het record van twintig grandslamtitels.

"Dit is geen boodschap specifiek voor Novak, maar wel voor iedereen die naar Australië wil komen', voegde de minister eraan toe. Ik denk niet dat een tennisspeler die geen vaccin heeft gekregen een visum zal krijgen om het land binnen te komen. Het virus heeft geen interesse voor jouw klassement of het aantal grandslamtoernooien dat je hebt gewonnen."

De Australian Open 2022 staat geprogrammeerd van 17 tot 30 januari. Allen daarnaar toe? :-)

Bron: Knack

Op zoek naar een specifief product, therapeut, organisatie, winkel of praktijk? Klik dan op deze link!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht