ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Neonazi’s van de extreem-rechtse splinterpartij 'Der III Weg' mogen affiches ophangen

Ze moeten wel op een afstand van 100 meter van de affiches van de Groenen worden opgehangen.
door Tsenne Kikke - woensdag 15 september 2021 19:58

Op 26 september zijn er parlementsverkiezingen in Duitsland, en de boodschap van de Duitse extreemrechtse splinterpartij ‘De Derde Weg’ is overduidelijk. Op verkiezingsposters staat de slogan ‘Hängt die Grünen’, oftwel: 'Hang de Groenen op' afgedrukt. De stad Zwickau had vorige week bevolen dat de posters moeten worden weggehaald.

De gemeenteraad verbood die affichecampagne van 'Der Dritte Weg' omdat men er een aanzetting tot geweld in zag. Maar de extreemrechtse, neonazistische groepering trok naar de administratieve rechtbank van het Oost-Duitse Chemnitz. Die liet de affiches toe; dit, in naam van de vrijheid van meningsuiting. De rechter stelde wel als voorwaarde dat de affiches op minstens 100 meter van de affiches van de Groenen moeten hangen. Beide partijen kunnen nog tegen de beslissing in beroep gaan.

Nota: De beslissing van de administratieve rechtbank van Chemnitz is juridisch betwistbaar gezien de vrij duidelijke boodschap van de affiche. Zelfs de voorwaarde van de rechtbank dat de affiches slechts 100 meter van die van de Groenen mogen worden opgehangen, zal weinig veranderen aan dit verklaringseffect.

De burgemeester van Zwickau, Constance Arndt, is dan ook van plan om tegen deze rechterlijke uitspraak in beroep te gaan. Ze zei daarbij dat zij van mening is dat de affiches grenzen overschreden, onmenselijk waren en de democratie in gevaar brachten.

Constance Arndt: "Daarom willen we niet van ons standpunt afwijken. Bovendien worden woorden vaak gevolgd door daden - en ik wil er gewoon niet achter komen wanneer dat is. Deze keer hadden de rechts-extremisten het over de Groenen, de volgende keer zou het wel eens de beurt kunnen zijn aan een andere groepering. Oproepen tot geweld tegen politieke tegenstanders heeft niets te maken met legitieme meningsuitingen."

Ook Burkhard Jung Voorzitter van de Duitse Vereniging van Steden en Gemeenten kon niet begrijpen waarom de slogan niet werd verboden. "In mijn ogen is dit geen uiting van vrijheid van meningsuiting - dit is een oproep tot moord. Een oproep tot geweld mag in de openbare ruimte niet worden getolereerd. Deze poster is geen verkiezingscampagne, het is haat. Het is een flagrante schending van de politieke basisregels in onze democratie."

Feit is dat die 'Der Dritte Weg'-partij veel té klein is, maar geeft wel de overtuigingen weer waarmee sommige menstypen in hun hoofd rondlopen. Een kort verslag daarover uit 2019...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht