ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Maakt corona van Australië stilaan een totalitaire staat?

Hoe waarheden soms geheel bewust uit verslagen worden weggelaten.
door Tsenne Kikke - dinsdag 7 september 2021 1:10

Je hebt reporters die de inhoud van hun eigen denken in hun verslagen verweven. Volgens mij is hetgeen hierna afgedrukt staat een mogelijk bewijs van iemands ware geaardheid en diens minder positieve instellingen. Dat het in P-Magazine stond, mag niet als een excuus worden gebruikt, vind ik.

In elk geval heb ik er geen komma aan gewijzigd Lees het wel met een korreltje zout. Ik verbeter: neem maar gerust een gehele zoutmijn: :-) Hier gaan we dan...

Na bijna twee jaar van extreme coronamaatregelen, vindt Australië nog steeds nieuwe manieren om zijn liberale democratie af te breken. De laatste Orwelliaanse maatregel: een app die op willekeurige momenten controleert waar je bent, mét gezichtsherkenning. Meld je je niet op tijd aan? Dan komt de politie langs. Of hoe een Westers land op een mum van tijd totalitaire trekjes kan krijgen.

Door heel wat internationale media wordt Australië een succesverhaal genoemd in de strijd tegen het virus. Maar zelfs Scott Morrison, de premier, heeft nu toegegeven dat hun aanpak niet houdbaar is.

Tot nu toe heeft het land der kangoeroes een enorm strikt beleid gevoerd, met ‘zero covid’ als doel. Bij elke uitbraak ging een hele regio dicht, zodat het virus geen kans kreeg om te verspreiden.

En toegegeven, dat werkte best goed.

Als je weet dat België en de Verenigde Staten op zo’n 2000 doden per miljoen inwoners zitten, Israël op ongeveer 800, en Australië op amper 40 (!), dan kan je van een groot succes spreken.

De vraag is echter of het land zulke cijfers kan volhouden zonder complete afbraak van de vrije democratie. Typerende kenmerken van onze Westerse maatschappij – zoals vrijheid van verkeer, recht op bijeenkomst en elementaire privacy – worden momenteel immers schaamteloos aan de kant geschoven.

Leve technologie!

En het lijkt er niet op dat de Australische overheid meteen van dat soort beleid zal afstappen. Want nu zijn ze daar in de staat Zuid-Australië met een nieuw ideetje: de Home Quarantine App.

Volgens de overheid geeft de app aan burgers ‘de kans om aan te tonen dat ze zich houden aan de verplichte quarantaine van 14 dagen, nadat ze van de ene staat naar de andere reisden’.

Het gaat als volgt: gebruikers krijgen op willekeurige tijdstippen een bericht toegestuurd, en moeten dan binnen de 15 minuten reageren. Hun locatie en identiteit wordt dan geverifieerd met geolocatie en facial recognition.

Als zij dit niet doen waarschuwt het SA Health department de politie, die vervolgens naar het huis van de persoon gaat voor een fysieke controle.

De Chinezen en Noord-Koreanen hadden het amper beter gekund.

Maar van totalitarisme of onredelijkheid willen ze niet beschuldigd worden. De deelstaatregering wijst op de voordelen, en doet de sceptici af als idioten die overal een samenzwering in zien.

(De tekst loopt nog verder, maar ik ben geen abonnee.)

Bron: P-Magazine - Rico Stevens

Aan die tekst was een reukje, vond ik. Dus contacteerde ik iemand die in Australië woont en kreeg het volgende antwoord toegestuurd:

"Dat is een test om aan home quarantaine te doen in plaats van hotel quarantaine (wat kostelijk is voor alle partijen). Dat heeft die verslaggever natuurlijk niet vermeld."

Laten we eindigen met een beetje 'humor' om het gif een beetje weg te spoelen... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht