ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een blik op de coronacijfers: toename aantal ziekenhuisopnames per dag houdt aan

De overheid vroeg om vanaf volgende week in alle ziekenhuizen een kwart van de bedden op intensieve zorg vrij te houden.
door Tsenne Kikke - donderdag 9 september 2021 18:21

Allemaal cijfers waarvoor we immuun zijn geworden...

Van 30 augustus tot 5 september waren er dagelijks gemiddeld 1.958 besmettingen met het virus vastgesteld, zijnde 13.706. Sinds het begin van de pandemie zijn er al 1.201.056 besmettingen geregistreerd.

Van 2 tot en met 8 september zijn gemiddeld 70 coronapatiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis. In totaal liggen er momenteel 704 in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 219 patiënten op intensieve zorg verblijven. En, zoals je reeds weet, zijn velen onder hen niet gevaccineerd.

Van 30 augustus tot 5 september stierven dagelijks gemiddeld 7 mensen aan COVID-19, oftewel 49 in die zevendaagse periode. De pandemie kostte in België al 25.442 mensenlevens.

Gisteren kregen de Belgische ziekenhuizen de opdracht om opnieuw een kwart van de bedden op intensieve zorg vrij te houden voor covidpatiënten. Een onbegrijpelijke beslissing volgens Gert Van Assche, hoofdarts van het UZ Leuven. Door deze maatregel zal opnieuw meer reguliere zorg uitgesteld moeten worden. Nadat zijn ziekenhuis tientallen covidpatiënten uit regio's met een lage(re) vaccinatiegraad heeft moeten overnemen, pleitte Van Assche voor een algemene vaccinatieplicht. "Want de toename van ernstig zieke covidpatiënten was te vermijden. Dit heeft grote gevolgen voor gevaccineerde landgenoten."

Bovendien neemt de wil bij het zorgpersoneel volgens Van Assche ook af om nog extra patiënten op te nemen als de meesten niet gevaccineerd zijn.

Op dit ogenblik is de situatie in het UZ Leuven onder controle. "Momenteel zijn wij uitgestelde zorg aan het inhalen en kunnen wij vrij normaal functioneren. We hebben wel een aantal coronapatiënten op intensieve zorgen liggen, maar we hebben dat de hele zomer zo gehad. Alleen, als dat toeneemt, dan zullen we de andere zorg weer achteruit moeten stellen."

Van Assche schatte dat het UZ Leuven daardoor nog tot diep in 2022 bezig zal zijn met het inhalen van uitgestelde zorg. "Dat gaat over ernstige ingrepen", benadrukte hij. "Denk aan hartoperaties en ingrepen voor kanker. Dat zijn ingrepen die intensieve zorg nodig hebben en die we moesten uitstellen omdat er competitie was voor de bedden op intensieve zorg."

Op dit moment worden patiënten geholpen die al zes maanden tot een jaar op zorg wachten. Van Assche gaf een aantal voorbeelden: "Orthopedische ingrepen, of mond-, keel- en aangezichtschirurgie. Dat zijn geen levensbedreigende aandoeningen en daarom zijn die ingrepen uitgesteld. Maar die mensen kunnen wel veel pijn en last hebben. Mensen blijven nu met die pijn zitten en die wordt erger. In een modern gezondheidssysteem is dat eigenlijk niet behoorlijk."

 De beslissing om in ziekenhuizen weer een kwart van de bedden op intensieve zorg voor te behouden voor coronapatiënten, is volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke genomen uit voorzorg, op vraag van het Overlegcomité in overleg met de ziekenhuiskoepels. "Begin volgende week gaan we evalueren of dat echt nodig is. We zien meer besmettingen en meer mensen op intensieve zorgen, maar dat is geen reden om te panikeren."

En dan heb je nog wel de fraudeurs...

De 54-jarige Ingeborg Sergeant, bijvoorbeeld, probeerde een coronapaspoort te krijgen zonder prik door de verpleegster in het vaccinatiecentrum te vragen om haar medicijn in de vuilbak te spuiten, maar haar wél een vaccinatiebewijs te geven.  

En zij is lang niet de enige, zo bevestigden vaccinatiecentra. “Bij ons is zelfs al tot 200 euro geboden om zulke zaken te doen”, klonk het in Antwerpen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht