ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Oeps! Vaccins van Pfizer en AstraZeneca verliezen effectiviteit sneller dan gedacht

Dat bevestigde een onderzoek…
door Tsenne Kikke - donderdag 19 augustus 2021 20:02

Een groot Brits onderzoek liet zien dat de effectiviteit van de vaccins van Pfizer en AstraZeneca vermindert naarmate de tijd vordert. 90 dagen na de tweede prik is het AstraZeneca-vaccin nog 61 procent effectief tegen besmetting met het coronavirus. Het Pfizer-vaccin is op dat moment nog 75 procent effectief.

Tot die conclusie kwamen onderzoekers van de Universiteit van Oxford, die meer dan drie miljoen neus- en keeluitstrijkjes hadden onderzocht.

De effectiviteit van de prikken daalt naarmate de tijd vordert, want eerdere onderzoeksresultaten lieten zien dat het AstraZeneca-vaccin twee weken na de tweede prik 68 procent effectief is. Het Pfizer-vaccin is op dat moment 85 procent effectief. Bij gevaccineerden die ouder zijn dan 35 jaar nam de effectiviteit sneller af dan bij jongeren, concludeerden de onderzoekers.

Toch blijft vaccineren een verstandige keuze, stelden ze. "Beide vaccins doen het nog steeds heel goed," legde hoofdonderzoeker Sarah Walker uit. "Als je heel, heel hoog begint (qua effectiviteit) heb je nog een lange weg te gaan."

Ook de deltavariant vermindert de effectiviteit van de vaccins. De onderzoekers concludeerden dat gevaccineerden na een besmetting met de deltavariant net zoveel virusdeeltjes in hun neus en keel hebben als niet-gevaccineerden. "Hierdoor kan groepsimmuniteit een grotere uitdaging worden," zei de Nederlandse onderzoeker en co-auteur van de studie Koen Pouwels. "Vaccins zijn waarschijnlijk het beste in het voorkomen van een ernstig ziekteverloop, maar iets minder effectief in het voorkomen van overdracht van het virus."

Als kanttekening plaatsten de onderzoekers dat het aantal virusdeeltjes in de keel slechts een 'ruwe indicatie' is voor de ernst van de symptomen. Er is geen nieuwe informatie over de duur van de infectie. Het onderzoek is nog niet in een medisch tijdschrift verschenen en moet nog worden beoordeeld door vakgenoten voordat het gepubliceerd kan worden.

Bron: Knack

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht