ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het verstrooide brein - ADD begrijpen en helen - Gabor Maté

ADD is, in de woorden van Maté: verwarring als gevolg van een tekort aan (èchte) aandacht.
door Tsenne Kikke - maandag 30 augustus 2021 17:11

'Het verstrooide brein' van de 77-jarige Gabor Maté is een must-read voor wie ADD (Attention Deficit Disorder) heeft, en voor wie iemand kent met ADD. Zie je ADD als aandachtstekortstoornis - of, als een creatief brein?

Veel is geschreven over kinderen, maar ook volwassenen kunnen met ADD worstelen, zeker als zij dit pas op latere leeftijd ontdekken. Maté vertelt hoe het is om met een verstrooid brein te leven, hoe je daar beter mee om kunt gaan en hoe je het positief in kunt zetten. Zijn visie stelt ouders in staat om te begrijpen wat hun ADD-kinderen beweegt en volwassenen met ADD krijgen inzicht in hun emoties en gedrag.

'Het verstrooide brein' is van binnenuit geschreven door een arts die zelf ADD (Attention Deficit Disorder) heeft. Hiermee biedt Gabor Maté een verrassend perspectief op ADD en een andere benadering om kinderen en volwassenen te helpen die leven met de uitdagingen die ADD met zich meebrengt.

'Het verstrooide brein'

· toont aan dat ADD geen erfelijke ziekte is, maar een omkeerbare beperking, een ontwikkelingsachterstand; legt uit hoe het komt dat bij ADD de hersencircuits die zich bezighouden met emotionele zelfregulatie en impulscontrole zich niet ontwikkelen in de kindertijd;

· laat zien dat snel afgeleid zijn en dissociatie reacties zijn die al in de baarmoeder beginnen en gedurende het hele leven door blijven werken;

· stelt ouders in staat te begrijpen wat hun kinderen met ADD beweegt;

· geeft volwassenen met ADD inzicht in hun emoties en gedrag;

· biedt een optimistische visie op neurologische ontwikkeling, zelfs bij volwassenen;

· geeft tips en technieken over hoe deze ontwikkeling bij zowel kinderen als volwassenen te bevorderen.

'Het verstrooide brein' is een optimistisch boek dat voor veel mensen de puzzelstukjes op hun plek zal doen vallen.

Dr. Gabor Maté voerde jarenlang een eigen artsenpraktijk en heeft veel ervaring op het gebied van palliatieve zorg, verslavingszorg, stress, trauma en mentale aandoeningen. Zijn visie op en aanpak van deze complexe thema's heeft ertoe geleid dat hij inmiddels ook een veelgevraagd spreker en bestsellerauteur is op deze gebieden.

Het boek 'Het verstrooide brein' verschijnt morgen.

Aankopen via Bol.com? Of, er een uittreksel uit lezen? Klik op deze link!

Dr. Gabor Maté houdt zich vooral bezig met getraumatiseerde mensen in een - volgens hem - getraumatiseerde wereld, en om die reden bracht hij er een documentaire over uit, met als titel: 'The Wisdom of Trauma'.

The Wisdom of Trauma

“Trauma is not what happens to you. Trauma is what happens inside you, as a result of what happens to you.”

Anders gezegd: vergroei niet met de gedachten en gevoelens die daaruit ontspruiten - oftewel: stop identificatie. Hoe leert een kind, of een volwassene, dat aan?... Ik bedoel: zonder aan Zelfkennis te doen.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht