ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: 93% van alle covidpatiënten is niet (volledig) ingeënt

Cijfers, waarover we ons niet al te druk hoeven te maken…
door Tsenne Kikke - vrijdag 13 augustus 2021 19:54

De Belgische coronacijfers blijven stijgen.

Geen reden om bezorgd te zijn, beweerde Marc Van Ranst eergisteren: “We zijn zonder twijfel op de goede weg”. Zijn imago heeft in het verleden enkele flinke deuken verkregen, en nu doet hij er misschien alles aan om op een positievere manier in het daglicht komen te staan.

Wat de cijfers betreft...

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is in de week van 2 tot 8 augustus met gemiddeld 1.738 besmettingen per dag toegenomen, dus 12.166 in totaal. In sommige landen zou er reeds veel eerder een volledige lockdown van kracht zijn geweest. We komen er dus goedkoop van af, maar goedkoop is niet altijd beter.

In de afgelopen week werden er elke dag iets van een 49 mensen opgenomen: in de ziekenhuizen liggen er nu opnieuw 454 patiënten.

Ter vergelijking: rond deze tijd vorig jaar lagen er een 300-tal covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Toen was er sprake van het feit "dat de eerste piek van de coronacurves achter de rug lag".

Maar ja: vorig jaar bleven meer mensen thuis, daar waar dit jaar velen op reis vertrokken en coronasouvenirtjes met zich meebrachten en die dan ook lukraak her en der uitdeelden.

Natuuurlijk zijn er ook mensen die het hospitaal verlaten - want, in diezelfde periode overleden 28 patiënten aan het virus: in totaal eiste de pandemie nu al 25.282 overlijdens.

En, nog iets: van de 454 gehospitaliseerden is minder dan 3 procent volledig gevaccineerd! 93% van alle covidpatiënten, die onlangs gehospitaliseerd werden, waren dus (nog) niet volledig ingeënt.

Tevens is er een opmerkelijke stijging onder de 20- tot 39-jarigen die in het ziekenhuis worden opgenomen na een coronabesmetting, maar velen van hen - en dan vooral de jongsten uit die leeftijdscategorie - hebben nog niet de kans gekregen om een vaccin te halen, of hebben maar één prik gekregen, en zijn niet volledig beschermd.

Wat vaccinaties betreft hinkt vooral Brussel achterop. Terwijl in Vlaanderen al meer dan 90 procent van de volwassen bevolking een eerste prik kreeg en in Wallonië 79 procent, zit Brussel aan 63 procent.

Maar Brussel heeft dan weer iets van een 185 nationaliteiten en worden er een 70-tal talen gesproken. Leg alle procedures maar eens in kleuren en geuren aan die mensen uit... In elk geval: indien je een vreemde taal wil aanleren en die via praktijk wil aanvullen, kunnen al die Brusselse Belgen jou misschien wel bijstaan.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht