ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Overal blijft het de verkeerde kant uitgaan…

Versoepelingen laten de resultaten zien…
door Tsenne Kikke - donderdag 22 juli 2021 20:03

België

Tussen 12 en 18 juli zijn er in België 9.464 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Enkel in Brussel verandert de situatie: die ging van oranje naar rood. Dat betekent, dat er bijzonder veel mensen positief hebben getest in de afgelopen twee weken. Vlaanderen en Wallonië behouden de oranje kleur. 

Nederland

In Nederland kleurden de Nederlandse provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel dan weer donkerrood. Groningen stond al op het hoogste niveau en blijft daar staan. Zeeland, Limburg, Drenthe, Friesland en Flevoland blijven eveneens op rood staan.

Frankrijk

In Frankrijk gingen alle regio’s van groen naar oranje, op het tweetal Centre-Val de Loire en Bourgogne-Franche-Comté na. Het eiland Corsica kleurde wel rood.

Duitsland

Bondskanselier Angela Merkel maakte zich grote zorgen over de exponentiële toename van de coronabesmettingen. In twaalf dagen tijd is het aantal besmettingen verdubbeld, onder meer door de deltavariant.

Italië

In Italië werden de eilanden Sardinië, Sicilië en de regio’s Lazio (rond hoofdstad Rome) en Venetië oranje. De rest van het land bleef groen.

Spanje

Spanje bleef rood kleuren. Aragón, Comunitat Valenciana, Mallorca en Ibiza werden zelfs donkerrood. Alleen in Asturias is de situatie wat verbeterd en ging het van donkerrood naar rood. In de Spaanse stad Barcelona en in een groot deel van Catalonië werd de avondklok tussen 1 uur en 6 uur met een week verlengd.

Griekenland

In Griekenland werden ook de laatste groene zones oranje. Ipeiros en Thessalië kleurden zelfs rood. Kreta ging dan weer van rood naar donkerrood.

Ierland

Heel Ierland ging van oranje naar rood.

Verenigd Koninkrijk

Het aantal besmettingen aldaar is al enkele weken sterk aan het stijgen, en Britse premier Boris Johnson waarschuwde dat die stijging nog kan doorzetten, nadat hij eerder deze week een hele reeks coronamaatregelen schrapte. De NHQ Covid-19 app, dat is de Britse versie van Coronalert, heeft tussen 8 en 15 juli 618.903 mensen geadviseerd om in thuisquarantaine te gaan.

Er werd gewaarschuwd dat leveringsketens 'beginnen te falen' doordat onder meer vrachtwagenchauffeurs en mensen in de vleessector thuis kwamen te zitten.Daardoor vreest men dat er voedseltekorten zullen ontstaan. 'The Sun' en de 'Daily Mail' toonden reeds foto's van lege schappen.

Weet wel dat Britten niet wettelijk verplicht om tien dagen in thuisquarantaine te gaan als ze een melding krijgen via de app. Die hoeven ze zelfs ook niet op hun telefoon te zetten. Het gaat alleen om een dringend advies.

Verenigde Staten

In de VS heeft het dagelijkse aantal nieuwe gevallen van het coronavirus voor de derde opeenvolgende dag de grens van 50.000 overschreden. Met 52.032 bijkomende besmettingen die woensdag werden gemeld, komt het totale aantal positieve gevallen in het land uit op 34.226.889 van de 328,2 miljoen inwoners.

Vergelijk met België: 1.108 .675 besmettingen op een bevolking van iets meer dan 11 miljoen. Hier doen we het dus niet veel beter...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht