ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hongarije verbood de promotie van homoseksualiteit

In Hongarije wordt afwijkend seksueel gedrag niet toegelaten.
door Tsenne Kikke - woensdag 23 juni 2021 18:32

Het Hongaarse wetsvoorstel om jongeren te beschermen tegen de promotie van homoseksualiteit werd op15 juni in het parlement aangenomen.

Media, in welke vorm dan ook, mogen homoseksuele content niet meer tonen: vooral overdag niet. Het gaat dus niet over geaardheid zelf, maar over de zichtbare promotie van homoseksualiteit die door kinderogen kan worden aanschouwd.

Er mag niet meer worden over gepraat in het onderwijs en het mag niet meer worden getoond op televisie tussen 5 uur ’s ochtends en 10 uur ’s avonds. De beperkingen strekken zich ook uit tot advertenties en zelfs seksuele voorlichting in school. ‘Afwijkend seksueel gedrag’ mag daar niet meer aan bod komen.

Premier Viktor Orban profileert zich steeds meer als een beschermer van traditionele christelijke waarden, hoewel dat beeld de afgelopen jaren enigszins werd ondermijnd door de seksschandalen waarbij functionarissen en bondgenoten van zijn eigen Fidesz-partij betrokken waren.

Vorig jaar, bijvoorbeeld, werd een Hongaarse diplomaat in Peru veroordeeld voor het bezit van kinderpornografie en kreeg hij een boete van 1.500 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf nadat hij naar huis was gestuurd en in Hongarije werd aangeklaagd. Die zaak, die de publieke druk aanwakkerde om strengere straffen op te leggen voor pedofiliemisdrijven, was slechts één in een reeks schandalen die het vertrouwen van het publiek in de regering van de Orban hebben ondermijnd.

Het bekendste is dat van Jozsef Szajer, één van de oprichters van het Fidesz, de partij van Orbán. De Europarlementariër werd gepakt toen hij probeerde te ontsnappen toen de politie binnenviel bij een lockdown seksfeestje in Brussel. Szajer probeerde halfnaakt te vluchten van het niet-coronaproof homofeest. Via een dakgoot en een regenpijp trachtte hij nog te ontsnappen, maar uiteindelijk was de politie hem te snel af. De steun en toeverlaat van Orbán in Brussel nam ontslag. Velen zagen in hem de ideologische architect van de politiek die Orbán uitvoert.

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen sprak zich op een persconferentie in Brussel fel tegen het wetsvoorstel uit. "De nieuwe wet is een schande. Ik zal alle macht van de Commissie gebruiken om ervoor te zorgen dat de rechten van alle Europese burgers gegarandeerd worden. Ik geloof in een Unie waarin je vrij bent om te houden van wie je wil."

Die wet lijkt veel op de Russische anti-homowet. Sinds 2013 geldt ook daar dat homoseksualiteit niet mag worden verspreid om kinderen te beschermen.

In de straten van de hoofdstad Boedapest werd daartegen al fel geprotesteerd. Het is in Hongarije de zoveelste aanval op de LHBTI-gemeenschap. Zo werd er eerder een wet doorgevoerd die het voor homostellen vrijwel onmogelijk maakt om kinderen te adopteren. Ook wordt er het homohuwelijk niet toegestaan - en, het geslacht in een paspoort laten veranderen, mag niet.

Van alle Europese landen scoort Polen het slechtst op het gebied van LHBTI-rechten. Het land heeft zelfs speciale LHBTI-vrije zones ingevoerd, waar onder meer homoseksuelen niet welkom zijn. Ook de Poolse regering zegt dat het scherpe anti-LHBTI-beleid bedoeld is om jongeren te beschermen.

"Hongarije heeft van de Europese Unie miljarden gekregen om zichzelf verder te ontwikkelen, maar Orban wil het geld ook niet verliezen omdat het een belangrijke manier is om invloed uit te oefenen op de businesselite in Hongarije", zei Stefan Bos, correspondent in Hongarije daarover in 'De ochtend' op Radio 1. "Volgend jaar zijn er ook opnieuw verkiezingen in Hongarije en Orban wil zijn kiezers laten zien dat hij ondanks de coronapandemie het land weer richting economische voorspoed kan sturen."

Het koppelen van de LGBT-gemeenschap aan pedofilie is een tactiek die Orban en zijn partij wel degelijk punten bij conservatieve kiezers op het platteland kan opleveren, van wie velen, aangespoord door een gestage stroom van overheidspropaganda, de regering zien als een bolwerk tegen het kosmopolitische liberalisme dat wordt gesymboliseerd door politieke oppositiefiguren in de hoofdstad.

Nabericht 24/6/2021: Viktor Orban heeft vandaag bij zijn aankomst op een Europese top in Brussel de internationale kritiek op de nieuwe Hongaarse wetgeving over homoseksualiteit en genderidentiteit afgewezen. Hij ontkende dat de wet discriminerend is.

"Ik verdedig de rechten van homoseksuele mannen," betoogde de conservatieve premier. "Deze wet gaat erover dat enkel de ouders mogen beslissen over de manier waarop ze hun kinderen seksueel willen opvoeden. Zij, die kritiek hebben, moeten eerst de wet lezen en dan pas reageren."

Verschillende leiders brachten naar verluidt een emotionele tussenkomst tijdens het debat. Dat was met name zo voor de Luxemburgse eerste minister Xavier Bettel, een homofiel die zelf met een man getrouwd is en zijn persoonlijke verhaal vertelde.

Enkel Polen schaarde zich expliciet achter Hongarije. Slovenië hield zich op de vlakte.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht