ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Jürgen Conings: publieke vijand nummer 1, en toch voor sommigen een held

Veel draait tegenwoordig omheen Jürgen Conings (Geboren op 28/9/1974 in Maaseik).
door Tsenne Kikke - zaterdag 22 mei 2021 20:10

"Ik kan niet leven met de leugens van mensen die dan nog moeten beslissen hoe wij moeten leven. De zogenaamde politieke elite en nu ook de virologen beslissen hoe jij en ik moeten leven. Ze zaaien haat en frustratie, nog erger dan het al was. Ik weet dat ik plots enemy of the state zal zijn. Langzamerhand is alles op een plaats gevallen en ben ik begonnen met de voorbereidingen. Ze zullen me zoeken en ook wel vinden na een tijd. Ik ben daar klaar voor. Het maakt mij niet uit of ik sterf of niet. Maar dan zal dat op mijn manier zijn, dan leef ik mijn laatste dagen hoe ik het wil." - Jürgen Conings

In mijn vorige blog vermeldde ik dat hij mentale hulp nodig heeft. Hopelijk geeft hij zichzelf aan en krijgt hij een eerlijk proces. Volgens mij heeft hij ondertussen geheel onbewust bereikt wat hij wilde bereiken, waaronder: Marc Van Ranst raken, en politici en legeroversten wakker schudden.

Op sociale media werden verschillende groepen aangemaakt om de militair te steunen en vandaag werd er in Maasmechelen zelfs een stille mars gepland. Het bracht een 150-tal mensen op de been, de kinderen meegeteld.

Bij die manifestanten waren er weinig opzichtige tekens of symbolen van politieke overtuigingen te zien. De meeste betogers waren in het zwart gekleed, enkelen droegen een geel hesje. Hier en daar was er wel een Vlaamse leeuw te zien op een kledingstuk of autosticker. Eén man droeg een zwarte trui waarop ‘Stand up and fight’ geschreven stond, hij werd ook op een Hitlergroet betrapt. Bij de manifestanten werden regelmatig verwijten opgevangen aan de "liegende" en "linkse" media of tegenover de "corrupte" politici. Het thema 'complotdenken' kwam regelmatig aan bod.

Een zekere 25-jarige Bryan droeg een zwarte kap en een sjaaltje in camouflagekleuren voor zijn mond. "Ik ben ook militair, en heb ook al mentale problemen gekend," zei hij. "Na drie missies. Jurgen deed er elf. Het leger besteedt daar onvoldoende aandacht aan, laat ons aan ons lot over. Ik ben hier om dat aan te klagen."

In elk geval waren er geen incidenten. Intussen doen er op sociale media berichten de ronde om ook morgen en maandag te gaan betogen.


 
Generaal-majoor Marc Thys, de nummer twee van defensie, sprak zich op Twitter uit over de aangroeiende sympathie van sommige militairen voor Jürgen Conings. “Niets, maar dan ook niets kan zijn daden vergoelijken. Ik zie met lede ogen aan dat ook militairen zich scharen achter de steuncampagnes. Wat ook zijn staat van dienst is, hij heeft met zijn gedrag en actie zijn eed van militair gebroken. Hij heeft de waarden van de organisatie volledig overboord gegooid."

Hij richtte zich eveneens rechtstreeks tot de militairen. "Laat u niet meeslepen door uw, soms terechte, frustratie. Laat jullie niet kwaad maken door de soms sensatiezoekende media. Wees ambassadeur van de organisatie. Leg de heel veel goede dingen uit die we vandaag doen. Op nationaal grondgebied en in het buitenland."

Hij vroeg ook aan de militairen om geen “volger te zijn” maar “na te denken over onze waarden”. “Voor zij die de vergelijking maken met Rambo of Robin Hood: “Dit is gene cinema!”. Ik heb trouwens beide films anders begrepen en kan me niet inbeelden welke “heldenrol” hij zou kunnen spelen.”

Ook benadrukte hij dat het over misplaatste steun gaat en dat het de situatie niet zal verbeteren. “We zitten dus in een ‘shitshow’, dat is zeker. Maar misplaatste steun gaat dit niet verbeteren. En voor zij die denken dat racisme en doodsbedreigingen toch een plaats hebben bij ons. Sorry, you are wrong! Completely wrong!”.

Gisteren kwam er al een gelijkaardige oproep van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. "Mensen, die van hem een held maken, of een Rambo-figuur of een filmheld, die vergissen zich, denk ik. Uiteraard verschillen mensen van mening, maar in de eerste plaats is zijn extremistisch gedachtegoed verwerpelijk. We kunnen daarmee niet vooruit in de maatschappij. Als je dan nog eens oproept tot geweld tegen bepaalde doelwitten, is dat helemaal verwerpelijk."

Andere zoekacties

150 militairen en 250 politieagenten maakten vier dagen lang jacht op die ene man. Daarvoor werd er zelfs een deel van de E314 zo’n 36 uur afgesloten. De kans dat hij nog in het Nationaal Park Hoge Kempen zou gevonden worden, werd dag na dag kleiner. Gisteravond werd de klopjacht dan ook afgerond en ging het park weer open voor het publiek. Aan wandelaars in het park werd nochtans gevraagd om verdachte elementen onmiddellijk te melden bij de politie.

De Tevhid-moskee in Maasmechelen, die een van de doelwitten zou geweest zijn, blijft op dit moment gewoon open, maar wordt, net als veel andere moskeeën in de omgeving, extra bewaakt. Bij de Tevhid-Moskee in Eisden reageerde men verontwaardigd. “Wat wil hij van ons? Wij hebben hem toch niets misdaan”, klonk het.

Angst heerst in de moslimgemeenschap: "Als het nu Ali of Mohammed was, dan was het een terrorist... Wij schrikken hiervan, ja. Hier en daar zeggen mensen in de gemeenschap: "als het een Turk zou zijn, of iemand met islamitische achtergrond, het zou een ander verhaal zijn"…', zei Hasan Düzgün, bestuurder in de moskee Tevhid in Eidsen.

"Als het nu Ali of Mohammed was, dan was hij meteen een terrorist, of zelfs moslimterrorist. Maar nu gaat het over Jürgen. En hij krijgt ook nog eens veel sympathie. Dat snap ik niet. Dan moet ik veel antidepressiva slikken om daar rustig bij te blijven.…', vond hij.

Niet alleen in Limburg worden nu zoekacties georganiseerd. Volgens VRT en VTM Nieuws zijn er de afgelopen nacht en vanochtend op zo'n tiental plaatsen over heel het land huiszoekingen uitgevoerd bij mensen die Jürgen Conings kennen en hem zouden kunnen geholpen hebben. Het zou onder meer ook gaan om sympathisanten uit extreemrechtse hoek.

Marc Van Ranst: "Tuurlijk wist ik dat gezochte militair Jürgen Conings maandagavond voor mijn deur stond. Dat was een van de redenen waarom de politie de bedreigingen meteen zeer ernstig heeft genomen."

Na die ontdekking werd hij meteen overgeplaatst naar een veilige locatie. Van Ranst vertelde dat dat goed meevalt. "Het is een beetje hetzelfde als in uw kot blijven, hé." Hij werkt gewoon verder van thuis en ook zijn gezin blijft rustig onder de situatie. "Begrijp me niet verkeerd, het is wel vervelend, maar het is zeker niet het einde van de wereld."

Hij vertelde ook dat hij en zijn gezin niet bang zijn. "Bang? We zitten in een safehouse, waarvan de bewaking op zijn zachtst gezegd indrukwekkend is. Waarom zou ik dan nog bang zijn?"

Om af te sluiten: een beetje humor, mag dat?... Toevallig gevonden op de website van 'tScheldt.

Astrologisch bekeken...

... valt er niets te vertellen, gewoonweg omdat het geboorte-uur ontbreekt. Bekijk onderstaande afbeeldingen. Je moet van astrologie niets afweten om te zien hoe een horoscoop kan verschillen afhankelijk van of iemand om 12u 's middags is geboren, of om middernacht. In elk geval voorspellen 2 Yods waar de Maan bij betrokken is, en een Stellium (een opeenhoping van planeten rondom de Zon in MC), niet al teveel goeds.

Nabericht

Het waren militairen die op woensdag 9 juni een rugzak van Jürgen Conings terugvonden; dit, tijdens een grondige sweeping van de bossen rond de wijk Grote Homo in Dilsen-Stokkem, waar de voortvluchtige militair bijna vier weken geleden zijn auto achterliet. In groepjes kamden ze de dichtbegroeide bossen uit, tot ze op ongeveer een kilometer van de vindplaats van de auto op ‘iets’ stootten: tegen een boom, gecamoufleerd onder de takken van een struik, lag een zwarte rugzak.

Blikken legervoeding, waterfilter en energy blocks: Jürgen Conings had alles om weken te overleven in natuur. Alles wijst erop dat hij zich goed voorbereid had om aldaar gedurende lange tijd onder te duiken. In die rugzak zat naast munitie en medicatie ook voldoende voedsel om enkele weken te overleven. In de buurt ervan werden eveneens leeggegeten blikken legervoeding gevonden. Hij zou er dus verbleven hebben.

Nabericht 16/6/2021: Al 650.000 euro gespendeerd aan zoekactie

De Franstalige krant schreef vandaag dat de jacht op Conings het leger (zelf ook direct betrokken bij de zoektocht) in één maand tijd al meer dan 650.000 euro heeft gekost. De uitgaven omvatten vooral de materiaal- en brandstofkosten, maar ook de extra premies die aan de soldaten (die soms in het weekend worden gemobiliseerd) worden betaald. Daarnaast stelde Defensie in het kader van het onderzoek verschillende pantservoertuigen ter beschikking, evenals een NH90-gevechtshelikopter.

Nabericht 20/6/2021: Het lichaam van Jürgen Conings is in Dilserbos tussen het struikgewas gevonden. Het is burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik die tijdens het moutainbiken een penetrante lijkgeur waarnam. Het federaal parket sprak van zelfmoord. Volgens de eerste berichten zou Conings al drie weken geleden overleden zijn. Het gaat om een 'zelfdoding door middel van een vuurwapen'. Met dit nieuws komt een einde aan de zoektocht die op 17 mei begon.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht