ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Australië deelt celstraffen uit voor wie terugreist uit India

Australië geeft ons een voorbeeld van hoe het zou moeten…
door Tsenne Kikke - zaterdag 1 mei 2021 18:17

Onverantwoord

B1617, de Indiase variant van het coronavirus, die mogelijk besmettelijker is, dook nu ook al in Limburg op. Het gaat om drie personen van een Indiase familie uit Hasselt. Ze gingen recentelijk op familiebezoek in hun thuisland India, maar bij terugkomst in Limburg testten ze positief. Eigenlijk hadden ze - volgens de Australische autoriteiten - in India moeten blijven...

En, terwijl India kreunt onder een gigantische golf aan besmettingen met het coronavirus, bleken ook 20 van de 43 Indiase studenten, die in Leuven en Aalst een opleiding verpleegkunde zouden volgen, besmet met de Indiase variant.

Daarnaast doken er vier gevallen op in Schoten, Deurne en Sint-Joost-ten-Node. Nadien maakte viroloog Marc Van Ranst bekend dat er nog een nieuwe besmetting was ontdekt aan de KU Leuven. “Het ging om een Indische student die op vakantie was geweest naar zijn thuisland en terug was gekomen zonder een Passenger Locator Form in te vullen”, vertelde hij. “Hij reisde met de trein van de luchthaven van Parijs naar ons land. Hij is wel in quarantaine gegaan. Maar hoe goed die was, is moeilijk in te schatten. Hij is getest en in het weekend positief gebleken voor de Indiase variant.”

Of hij mensen onderweg heeft besmet, weten we natuurlijk niet. Ondertussen staat de teller van het Indiase variant op minstens 29 besmettingen. In Nederland is de mutatie tot nog toe slechts twee keer opgedoken.

Nog iets...

In het Doeldok in de Antwerpse haven ligt sinds vrijdag 'Bochem-Brussels', een olietanker die vanuit de Franse haven Le Havre kwam, aan de ketting na een corona-uitbraak. Van de 23 personen tellende crew hebben er 22 de Indiase nationaliteit. Acht ervan testten al positief. Het labo van het UZA zal nagaan of het gaat om de Indiase variant. Morgen, zondag, vindt er overleg plaats om te beslissen over verdere stappen, nadat de resultaten bekend zijn.

Het voorbeeldige Australië

Australië is er dankzij strikte maatregelen tot nog toe in geslaagd om de pandemie zonder al te grote problemen te doorstaan. En, dat moet zo blijven. Om die reden werkten de Australische autoriteiten aan plannen om burgers die uit een hoogrisicogebied terugkeren een gevangenisstraf tot vijf jaar te kunnen opleggen. Op die manier zou een terugkeer uit verschillende landen, met name uit India, de facto illegaal worden gemaakt.

De nieuwe maatregel treedt aanstaande maandag in werking. De wet, gebaseerd op de Biosecurity Act  2015, liet minister van Volksgezondheid Greg Hunt toe alles te doen wat nodig is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Burgers, die na twee weken in een risicogebied naar Australië terugkeren, zouden tot vijf jaar gevangenisstraf kunnen krijgen en geldboetes tot 66.000 Australische dollar (ongeveer 42.000 euro). Op 15 mei wordt de zaak herbekeken.

Volgens de 'Sydney Morning Herald' zijn er minstens 36.000 Australiërs op reis in hoogrisicogebied, daarvan 9.000 in India. Voor hen wordt het, als de nieuwe regeling inderdaad ingaat, een misdrijf om naar hun land terug te keren. Dat zou volgens de krant voor het eerst in de geschiedenis zijn, dat het voor bewoners een misdrijf wordt om naar hun land terug te keren.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht