ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronacijfers: elke dag belanden gemiddeld 269 mensen in het ziekenhuis

En Nederland wordt voortaan als een hoogrisicogebied aanschouwd.
door Tsenne Kikke - zondag 4 april 2021 18:29

Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames blijft in België stijgen. Op weekbasis worden nu gemiddeld 4.577 besmettingen bevestigd (32.039/week) en worden elke dag gemiddeld 269 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (1.883/week).

Zaterdag lagen er 2.913 coronapatiënten in een ziekenhuis (vrijdag waren dat er nog 3.025 - enkelen gestorven?), 822 daarvan op intensieve zorgen, 480 hebben beademing nodig. De druk op intensieve zorg blijft groot. De intensieve zorg in UZ Gent, bijvoorbeeld, ligt vol - niet alleen met coronapatiënten. Wel werd er gezegd dat er geen plaats meer is.

Sinds de start van de pandemie werden in ons land 900.996 coronagevallen vastgesteld.

In de week van 25 tot en met 31 maart overleden elke dag gemiddeld 29 mensen aan de gevolgen van het coronavirus (203 in die week).

Op zaterdag 2 april hadden al 1.496.083 mensen al zeker een prik gekregen. Dat is 16,3 procent van de volwassen bevolking. 569.101 van hen hebben een tweede prik gekregen en zijn dus volledig gevaccineerd.

- In Nederland werd besloten om tijdelijk geen mensen meer onder de 60 jaar met met AstraZeneca te vaccineren na vijf nieuwe meldingen over ernstige bijwerkingen bij vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. Het gaat om een tijdelijke stop die vooralsnog duurt tot en met 7 april.

- De Duitse regering beschouwt buurland Nederland voortaan als een hoogrisicogebied; dit, wegens het bijzonder hoge aantal besmettingen. Wie vanaf dinsdag vanuit Nederland naar Duitsland wil reizen, moet dan ook een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Ook buurlanden Tsjechië, Polen en Frankrijk werden door Duitsland eerder al als 'hoogrisicogebied' bestempeld. Nederland hoort daar nu ook bij, wegens meer dan 200 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in een week tijd. België wordt vooralsnog als risicogebied beschouwd door de Duitsers, niet als hoogrisicogebied.

- In Frankrijk zijn voor minstens vier weken strengere beperkingen van kracht. Mensen moeten binnen de tien kilometer afstand van hun woning blijven. Een woonstbewijs moet kunnen worden voorgelegd. Voor verdere verplaatsingen zijn geldige redenen vereist. Er werd een avondklok ingesteld van 19.00 uur tot 6.00 uur. Een forfaitaire boete van 135 € wordt aangerekend als de avondklok niet wordt gerespecteerd. In geval van recidive kan de boete oplopen tot 3.750 €.

Winkelcentra van meer dan 10.000 m² zijn gesloten, met uitzondering van de voedingszaken en apotheken binnen deze centra. Enkel de handelszaken die basisgoederen en -diensten verkopen, inclusief platenzaken, boekenwinkels, hobbyzaken, planten- en bloemenwinkels, schoenmakers, kappers, chocolatiers, autohandelaars en immobiliënbezoeken mogen open blijven.

Er zal ook strikter worden toegezien dat niet meer dan zes mensen in het openbaar bijeen komen. Ook zullen de scholen drie weken lang de deuren dichthouden. In de week van 5 tot en met en 11 april wordt ingezet op afstandsonderwijs, daarna geldt voor heel het land een twee weken durende voorjaarsvakantie.

- Op 16 april start in het Verenigd Koninkrijk een proefproject met 'coronapaspoorten'. Die moeten het makkelijker maken om grote evenementen, zoals sportwedstrijden, culturele evenementen en zakelijke conferenties weer op een veilige manier te organiseren en tegelijk de afstandsregels te versoepelen. Het systeem zou werken met een app of een papieren document, maar wordt nog volop uitgewerkt. Het zou de bedoeling zijn dat het "paspoort" vermeldt of je gevaccineerd bent, of je recent een negatieve test hebt afgelegd.

- Na meer dan achttien miljoen inentingen met het AstraZeneca-vaccin in Groot-Brittannië zijn nu zeven overlijdens gemeld als gevolg van een zeldzame trombose. Het is daarmee nog steeds onduidelijk of de overlijdens te wijten zijn aan een neveneffect van het vaccin, of dat het toeval is dat de tromboses optraden na inenting. "Het voordeel, om een covid-19-infectie en haar complicaties te vermijden, weegt nog steeds op tegen andere risico's, en iedereen zou zich moeten laten vaccineren als hij daartoe uitgenodigd wordt," klonk het.

- Tübingen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is in deze coronatijden de plek voor wie op café of restaurant wil gaan: de horeca is er gewoon open. Tenminste, voor wie een negatieve coronatest kan voorleggen. Het geldt als experiment voor het effect van sneltesten. En nu blijkt ook dat project niet feilloos te verlopen. Integendeel: het aantal besmettingen is er intussen verdubbeld.

- Sommige mensen zijn al die coronamaatregelen spuugzat, en één van de vele redenen waarom ze anderen trachten te beïnvloeden met woorden, zoals: "Het is gezever, en het gaat om een uitgevonden virus." Het probleem is soms dat de harde kern van corona-ontkenners rel durven schoppen, ruiten inslaan, winkels plunderen, auto's in brand steken, en andere vernielingen aanrichten.

Wel is het een groot geluk dat indien corona-ontkenners besmet geraken ze door artsen worden behandeld. Het moet wel, omdat ze andere corona-ontkenners kunnen besmetten.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht