ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Donald Trump werd door de Senaat vrijgesproken

Trump werd beschuldigd van het aanzetten van zijn aanhangers tot een opstand…
door Tsenne Kikke - zondag 14 februari 2021 18:18

Zoals je weet, werd Donald Trump beschuldigd van het aanzetten van zijn aanhangers tot een opstand, wat op 6 januari uitmondde in de bestorming van het Capitool, het parlementsgebouw in de hoofdstad Washington. Vijf mensen kwamen daarbij om het leven. Uiteindelijk stemden gisteren 57 senatoren (50 Democraten en 7 Republikeinen) voor en 43 tegen. Daardoor werd de nodige tweederdemeerderheid niet bereikt en werd hij vrijgesproken.

Trump's advocaten betoogden dat hij niemand had opgeroepen iets strafbaars te doen. Ze vonden dat hun cliënt niet verantwoordelijk gehouden kon worden voor het gedrag van een “kleine groep criminelen”. De Senaat was volgens de juristen bovendien niet bevoegd om recht te spreken over een voormalige president.

De Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi reageerde ontstemd op de vrijspraak. "Wat we vandaag zagen in de Senaat was een groep laffe Republikeinen." Ze verweet de medestanders van Trump in de Senaat dat ze weinig respect toonden voor "hun eigen instelling die bestormd werd".

De leider van de Republikeinen in de Senaat Mitch McConnell, die tegen een veroordeling van Donald Trump stemde, noemde de oud-president na diens vrijspraak alsnog 'verantwoordelijk' voor de dodelijke bestorming van het Capitool.

"Het lijdt geen enkele twijfel dat Trump, feitelijk en moreel, verantwoordelijk is voor de gebeurtenissen van 6 januari," verklaarde de invloedrijke senator. "Wat Trump voor de start van de rellen heeft gedaan, getuigt van een schandelijk gebrek aan plichtsbewustzijn. De relschoppers deden wat ze deden omdat de machtigste man ter wereld hen had gevoed met leugens door zijn nederlaag bij de presidentsverkiezingen van 3 november niet te willen erkennen."

Dat hij zelf voor de vrijspraak van Trump had gestemd, rechtvaardigde hij door te stellen dat de Senaat niet bevoegd was om de voormalige president te beoordelen, omdat die nu slechts een gewone burger is. Volgens veel Amerikaanse rechtsgeleerden is dat onzin. De Senaat heeft die macht wel degelijk omdat Trump nog president was toen het Huis van Afgevaardigden voor impeachment stemde.

"Maar, dat neemt niet weg dat Trump nog wel door het gerecht vervolgd kan worden," meende McConnell. “Hij is nog steeds verantwoordelijk voor alles wat hij tijdens zijn ambtstermijn heeft gedaan. Hij is nog niet aan alles ontsnapt.”

In werkelijkheid is en blijft de Republikeinse partij tot nader order de partij van Trump. Hij reageerde in een schriftelijke verklaring op de vrijspraak. Volgens hem was er sprake van "nog een fase in de grootste heksenjacht in de geschiedenis van ons land". Ook zei hij dat zijn Make America Great Again-beweging "nog maar net begonnen is". Hij bedankte zijn advocaten, de afgevaardigden en de senatoren die hem steunden. Tevens wees hij erop dat hij nog geen afscheid neemt van de politiek. “Onze historische, patriottistische en prachtige beweging om Amerika weer groots te maken is pas net van de grond gekomen. Ik heb de komende maanden veel met jullie te delen. En ik kijk ernaar uit om onze ongelofelijke reis samen voort te zetten.”

Voor sommige Republikeinse senatoren was Trump veroordelen op voorhand al geen optie, omdat ze indirect ook zélf terechtstonden. Zij steunden na de verkiezingen het verhaal van Trump dat de uitslag niet klopte en stemden tegen de bekrachtiging van de overwinning van Joe Biden. Met een veroordeling van Trump voor opruiing, zouden ze ook zichzelf schuldig hebben verklaard.

Overduidelijk is nu dat het Trump-kamp onder Republikeinen nog altijd dominant is. Een grote meerderheid van de Republikeinse senatoren liet Trump niet vallen. Zij maakten kennelijk de afweging dat steun van Trump nog altijd goed is voor hun kansen bij verkiezingen in 2022 en 2024, als veel senatoren zelf herkozen moeten worden...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht