ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

2 miljoen inwoners van Perth vijf dagen in lockdown wegens 1 vastgestelde coronabesmetting

Over voorzorgsmaatregelen gesproken.
door Tsenne Kikke - zondag 31 januari 2021 18:09

Tien maanden lang kon het leven in West-Australië zo goed als normaal zijn gang gaan. Maar nu moeten de twee miljoen inwoners van de hoofdstad Perth en ook de mensen uit de regio’s rondom de stad opnieuw binnen blijven...., omdat een bewakingsagent er besmet is geraakt met corona. Het is de eerste lokale besmetting in tien maanden tijd.

De man werkt in een hotel dat gebruikt wordt om reizigers in quarantaine te plaatsen als ze het land binnenkomen. Op de verdieping waar de man werkte, zat iemand die besmet was met de Britse variant van het coronavirus. Er wordt dus gevreesd dat ook de bewakingsagent met die variant is besmet. De man en zijn familie zijn in isolatie geplaatst.  

Om een uitbraak te voorkomen, moeten die twee miljoen inwoners nu vijf dagen thuis blijven, alleen noodzakelijke verplaatsingen zijn toegestaan. Scholen, bars, restaurants, bioscopen, sportzalen, et cetera, moeten dicht. Mensen mogen geen bezoekers ontvangen, huwelijken mogen de eerstvolgende vijf dagen niet plaatsgrijpen, en zo meer.

“Het zal voor de inwoners een hele schok zijn”, zei de regionale premier McGowan. “Maar het moet. Onze manier om een uitbraak te voorkomen, is meteen de grote middelen inzetten,” zei hij. “We zien in andere landen wat er gebeurt als je dat niet doet.”

De lockdown ging bijna onmiddellijk in. Mensen liepen holderdebolder naar de supermarkt: het toiletpapier was in geen tijd op.

Eerder deze maand is ook in de stad Brisbane, in de regio Queensland in het oosten van het land, één besmetting opgedoken. De hele stad moest toen ook drie dagen in lockdown.

Australië heeft corona tot nu toe met succes onder controle weten te houden. Sinds het begin van de pandemie zijn er maar 29.000 besmettingen vastgesteld, en zijn er 909 doden geteld; dit, op een bevolking van 25 miljoen.

Bij elke vaststelling van een besmetting wordt meteen hard ingegrepen. Inwoners mogen ook niet reizen, behalve naar Nieuw-Zeeland. Australiërs die toch terugkeren uit het buitenland, moeten op eigen kosten veertien dagen in quarantaine in een door de overheid aangeduid hotel. In heel het land was er de laatste twee weken geen enkele besmetting vastgesteld, behalve bij zulke reizigers.

Ter herhaling...

Vandaag konden we lezen dat bijna 30.000 Belgen de voorbije weken uit een rode zone in het buitenland zijn teruggekeerd, zonder dat ze zich lieten testen, wat nochtans verplicht is. Niet te verwonderen dus dat de cijfers zullen stijgen. Eigenlijk zouden de besmette terugkomers de kosten ervan moeten dragen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht