ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronanieuws: Aantal Belgische ziekenhuisopnames zakt onder de 200

… en nog veel meer nieuwsjes.
door Tsenne Kikke - donderdag 3 december 2020 19:04

Het valt op dat de algemene coronacijfers spectaculair blijven dalen. Het is alsof aerosolen vanwege het natte weer niet zo lang in de lucht blijven hangen.

Gemiddeld worden er nu elke dag 198 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Ook met het aantal besmettingen en overlijdens blijft het de goede kant opgaan, zijnde: 2.304 per dag - en, het aantal overlijdens daalde met bijna een kwart tot bijna 122 per dag.

Kortom...: de voorbije week werden er 1.386 ziekenhuisopnamen, 16.128 besmettingen en 854 overlijdens vastgesteld. In totaal liggen er op dit moment 3.588 coronapatiënten in een ziekenhuis, en op de afdelingen intensieve zorg verblijven nog 829 patiënten.

Naast al dat 'goede nieuws' komen ook de vaccins binnen handbereik. België, bijvoorbeeld, heeft voorlopig ingetekend op vijf verschillende vaccins, zijnde:

AstraZeneca: 7,5 miljoen vaccins
Johnson & Johnson: 5 miljoen vaccins
Pfizer - BioNtech: 5 miljoen vaccins
Curevac: 2,9 miljoen vaccins
Moderna: 2 miljoen vaccins

'Test Aankoop' hekelde het gebrek aan transparantie bij de aankoop van deze coronavaccins, omdat er van de inhoud van de contracten met de vaccin-bedrijven amper iets is bekend.

In elk geval wordt er op 5 januari mee gestart. Als het vaccin van Pfizer wordt goedgekeurd, zullen er in januari 600.000 dosissen naar België komen. Goed voor 300.000 gevaccineerde personen, omdat er twee dosissen per persoon nodig zijn.

De bewoners en het personeel van de woonzorgcentra worden als eersten gevaccineerd tegen het coronavirus en zijn dan ook de eersten die het zullen uittesten, opdat men daarna de lijst van nevenwerkingen kan aanvullen. Het gaat om 150.000 bewoners en 60.000 personeelsleden, en dit zal wellicht twee maanden in beslag nemen.

Daarna volgen de 65-plussers en de 45- tot 65-jarigen met onderliggende gezondheidsproblemen. Achteraf is het de beurt aan de zorgprofessionals in de ziekenhuizen en zorgprofessionals die in de eerste lijn (huisartsen, apothekers,...) werken. Binnen deze categorie vallen ook alle personen die een hoog risico op besmetting lopen door nauw contact met Covid-19-patiënten in het kader van hun beroepsactiviteit. En, er is al sprake om het onderwijspersoneel, na werknemers uit de zorgsector en risicoprofielen, prioritair te vaccineren.

Toch zijn er natuurlijk nog een aantal onzekerheden over welke vaccins het best werken voor bepaalde doelgroepen. Eén ding is al zeker: de meerderheid van de bevolking tegen de zomer vaccineren, zal niet lukken. Als alles volgens plan verloopt, kunnen er evenwel 4 miljoen Belgen voor in aanmerking komen.

Buitenlands nieuws

- Moskou begint zaterdag mensen die een hoger risico lopen, op grote schaal te vaccineren, vooral medisch personeel en leerkrachten. Alle voorwaarden zijn vervuld, het personeel is opgeleid en het Spoetnik V-vaccin kan in speciale koelkasten opgeslagen worden.

- De voormalige Amerikaanse presidenten Barack Obama, George W. Bush en Bill Clinton zijn bereid om zich op termijn voor de camera te laten inenten tegen het coronavirus. Zo hopen ze hun landgenoten te laten zien dat vaccins veilig zijn. Bush wil wel wachten tot het middel ook is toegediend aan de groepen die daar als eerste aanspraak op kunnen maken. 'k Geef hem groot gelijk.

Obama erkende dat sommige mensen misschien minder vertrouwen hebben in vaccins. "Maar het is een feit dat we dankzij vaccins geen polio meer hebben. En dat vaccins de reden zijn dat er geen grote aantallen kinderen meer overlijden aan mazelen en de pokken en ziekten die vroeger hele bevolkingsgroepen en gemeenschappen decimeerden."

Maar, die voormalige leiders moeten nog wel even geduld hebben. De Amerikaanse toezichthouder heeft nog geen coronavaccin goedgekeurd. Het Verenigd Koninkrijk deed dat deze week al wel...

- "Vaccins zijn niet nodig, de COVID-pandemie is voorbij," beweerde dr. Michael Yeadon voormalig vicepresident van Pfizer. In 2011 verliet hij Pfizer, en uit zijn relaas bleek duidelijk dat hij er nog een eitje mee te pellen had...

Volgens een artikel gepubliceerd in 'Lockdown Skeptics' (de naam zegt al veel), schreef hij: “Er zijn absoluut geen vaccins nodig om de pandemie te bestrijden. Ik heb nog nooit zulke onzin horen praten over vaccins. U vaccineert geen mensen die geen risico lopen op een ziekte. Je bent ook niet van plan om miljoenen fitte en gezonde mensen te vaccineren met een vaccin dat niet uitgebreid op mensen is getest." Met het laatste deel ga ik volledig akkoord.

“De pandemie is effectief voorbij en kan gemakkelijk worden aangepakt door een goed functionerende NHS (National Health Service). Dienovereenkomstig zou het land onmiddellijk toestemming moeten krijgen om weer normaal te leven," concludeerde Yeadon. Indien je in zijn meningen interesse stelt, is hier de link naar het volledige artikel: https://lockdownsceptics.org/what-sage-got-wrong/

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen." Stuur wel geen eenden naar de arendenschool. :-)

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht