ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Magie: over een dibboek uit een huis waarin Aleister Crowley ooit heeft gewoond

Wat is een dibboek? Weet jij het?…
door Tsenne Kikke - zaterdag 14 november 2020 20:10

Soms lees ik graag mensen, die vanuit hun slaaptoestand en de daaraan verbonden droom- of fantasiewereld, ons dingen over het paranormale, occulte, magie, en zo meer, trachten wijs te maken. In dit geval betrok men er zelfs de naam 'Aleister Crowley' bij, om het ietwat geheimzinniger te laten uitschijnen, denk ik. Weet, dat Crowley in 1947 is overleden...

In een videoclip, die vorige maand op YouTube werd geplaatst, toont iemand een houten kistje dat er zowel uiterlijk als inhoudelijk 'mysterieus' uitziet.

Het zou zogezegd onder de vloerplanken van Boleskine House in Foyers, Schotland, zijn ontdekt, gelegen aan de zuidoostelijke kant van Loch Ness. Dat landhuis werd in de 18e eeuw gebouwd, en was ooit in de jaren 1899–1913 de thuisbasis van die bekende occultist Aleister Crowley. Ook heeft Jimmy Page, de gitarist van Led Zeppelin, daarin een tijdlang verbleven.

In de beelden wordt het 'dibboek'-kistje geopend om een voodoo-achtige pop te onthullen, die gemaakt is uit materiaal van een jutten zak, metaaldraad, mensenhaar, munten, aangevuld met kaarswas, een gedroogde bloem en een tamelijke 'griezelige schets'. Volgens YouTuber, 'The Tin Biscuit PodCast' genaamd, werd de bizarre inhoud mogelijk gebruikt in een ritueel om een demon op te roepen en te binden.

Die man vraagt zich af of het ja dan neen om een namaak gaat - alhoewel het klinkt dat hij ervan overtuigd is dat het écht is, en dat het wel degelijk in dat huis werd gevonden. Natuurlijk heeft hij een miskoop gedaan, en 'zich dus in de zak laten zetten'. :-)

- Die schets gelijkt sterk op de demon uit de film 'Sinister' die in 2012 werd uitgebracht.
- Eén munt dateert uit 1958 en de andere uit 1959.
- En zo meer.

Bekijk het filmpje, als je wilt. Het is een hoop blablabla, en de man valt meermaals in herhaling. 't Is een zagenvent - zou ik durven schrijven - maar, waar het hier om gaat, is dat er veel van dat menstype op deze aardbol rondlopen.

Die man plaatste daarover zelfs een tweede filmpje op het internet ... met een duurtijd van 1u15 min. :-)

Wat is een dibboek?

Op Wikipedia lees je daarover het volgende...

'Dibboek' betekent letterlijk in het Hebreeuws 'hechting', iets wat zich vasthecht. Een dibboek verwijst in de Joodse folklore naar een ziel van een overleden, zondige persoon, die ontsnapt is uit het Gehenna (hel) en tracht bezit te nemen van een levende mens, om zich zo te manifesteren en door diens mond te spreken. Het wezen zou terugkeren om iets af te maken wat het gedurende zijn oorspronkelijke leven niet heeft kunnen voltooien. Zodra het zijn doel bereikt heeft, verdwijnt het weer.

Dat weten we dan ook weeral...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht