ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

DIMschool heeft in Nederland noch in België nog altijd geen schoolgebouw

DIMschool wacht op dat éne wonder.
door Tsenne Kikke - donderdag 12 november 2020 19:49

DIMschool is een voorbereidende school, dat nog altijd over geen eigen gebouw beschikt. Die zou er wel kunnen komen indien elke bezoeker van deze website maandelijks 10% van zijn/haar inkomen doneert. :-) Deze utopische inspiratie kwam in me op nadat ik vandaag het volgende las...

Mormonen bouwen nieuwe kerk in Melle: "Onze gemeenschap groeit".

De 'Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen', beter gekend als de mormoonse kerk, heeft een nieuwe kerk gebouwd in het Oost-Vlaamse Melle. De kerkgemeenschap groeit in Vlaanderen, dus een nieuwe plaats om samen te komen was nodig.

De mormoonse gemeenschap is geen grote gemeenschap, maar ze groeit. Waar veel katholieke kerken van bestemming veranderen en ontwijd worden omdat het aantal kerkbezoekers terugloopt, kan de mormoonse gemeenschap toch uitbreiden. In België zijn er bijna 6.500 leden. In het Gentse komen elke week een kleine 200 mensen samen. In het nieuwe gebouw is er nu nog meer plaats, er is een gebedsruimte voor zeker 210 mensen.

Oost- en West-Vlaanderen

"We hebben het afgelopen anderhalf jaar gebouwd aan dit kerkgebouw in wat wij noemen: de 'wijk Gent'", legt communicatiedirecteur David Geens van de kerkgemeenschap uit. "Hier komen leden van bijna volledig Oost- en West-Vlaanderen naartoe. Dit nieuwe gebouw was nodig want ons ledenaantal groeit en de vorige locatie was echt te klein geworden."

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de volledige gemeenschap van de twee provincies in het nieuwe gebouw zou kunnen samenkomen, maar door corona is dat tijdelijk onmogelijk. "We zenden de erediensten nu uit via het internet, alle leden kunnen op die manier onze zondagse bijeenkomsten meevolgen."

De kerkgemeenschap draait volledig en enkel met hulp van vrijwillige leden. De overheid geeft geen subsidies aan de kerk dus alle financiële inkomsten komen van leden zelf. Ieder lid staat 10 procent af van zijn of haar loon.

Normaal gezien zou er eind oktober een feestelijke opening hebben plaatsgevonden, maar dat was niet kunnen doorgaan omwille van corona. Maar, de eerste digitale live viering was er wel begin deze maand.

Nawoordje

In het Gentse komen er dus elke week een kleine 200 mensen samen. Indien DIMschool ooit 20 mensen zou kunnen aantrekken, die op een ernstige manier aan Zelfkennis zouden willen doen, dan zouden we dit een écht mirakel kunnen noemen. Maar, een geloof zo groot als een mosterdzaadje...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkeluitbater: "Kan ik u helpen."...
Bezoeker: "Nee, dank u! Ik kijk gewoonweg eventjes rond..."
Kortom: Véél te veel bezoekers, die Spiritualia niet ondersteunen...

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht