ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Huisarts in Kruisem besmette mogelijk 103 patiënten…

… door geen mondmasker te dragen.
door Tsenne Kikke - zaterdag 17 oktober 2020 21:21

Ik plaatste dit artikel, gewoonweg omdat er nog immer stervelingen rondlopen die hun schouders optrekken bij het aanhoren van al die coronaverhalen...

In de Oost-Vlaamse gemeente Kruisem, bijvoorbeeld, begonnen de coronacijfers plots flink te klimmen. Pas deze ochtend is daarvan de mogelijke oorzaak aan het licht gekomen: verschillende van de al geteste inwoners bleken namelijk allemaal patiënten te zijn van één en dezelfde huisarts.

Nu moeten er aldaar meer dan honderd inwoners halsoverkop een coronatest ondergaan - want, tussen vrijdag 9 oktober en woensdag 14 oktober zijn ze mogelijk aangestoken geweest door hun eigen huisarts: die besmet bleek te zijn en deed consultaties zonder mondmasker - "of, hij had die verkeerd aan," zeiden patiënten.

De medische experte  van de eerstelijnszone Covid-19 Vlaamse Ardennen en haar team en het gemeentebestuur van Kruisem zijn nu begonnen met het opzoeken van alle patiënten die mogelijk zijn besmet. De meesten werden al opgebeld, maar van sommigen heeft de arts in zijn fichebak niet eens een telefoonnummer. Die patiënten worden thuis opgezocht.

"Ik heb een fout gemaakt door niet altijd mijn mondmasker te dragen," zei  L. G., de 68-jarige arts. De man reageerde in tranen: "Ik krijg doodsbedreigingen. Mijn carrière is voorbij..."  

Dokter Farah Vansteenbrugge, die als medisch experte samen met medewerkers van het Vlaams Agentschap Volksgezondheid en de gemeentelijke noodplanningscoördinator de actie coördineert, reageerde ontzet. “Het is onbegrijpelijk en ronduit schandalig dat een huisarts zo onzorgvuldig is kunnen zijn. Als dokter heb je toch ook een belangrijke voorbeeldfunctie. Onze artsen en verpleegkundigen hebben het al zo zwaar om deze crisis in te dijken.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht