ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronacijfers blijven stijgen

Gemiddeld meer dan 5.000 besmettingen en 152 hospitalisaties per dag, in één dag 33 nieuwe overlijdens geregistreerd
door Tsenne Kikke - woensdag 14 oktober 2020 16:21

De coronacijfers zijn op alle vlakken stijgend. Zo zijn er tussen 4 en 10 oktober in België gemiddeld 5.057 nieuwe coronabesmettingen per dag bevestigd. Dat zijn er zomaar iets van een 35.400 in zeven dagen tijd en een stijging van 93 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Sinds het begin van de epidemie zijn al 173.240 mensen besmet geraakt. Het aantal besmettingen in rusthuizen gaat opnieuw alarmerend de hoogte in, zowel bij bewoners als bij personeel.

Ook het aantal hospitalisaties blijft in stijgende lijn gaan: tussen 7 en 13 oktober zijn gemiddeld 152 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 81 procent tegenover de voorgaande periode. Er liggen momenteel 1.621 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen (149 meer dan gisteren), onder wie 281 op intensieve zorgen (+14 mensen).

Tussen 4 en 10 oktober zijn gemiddeld 18 mensen per dag overleden aan de gevolgen van een besmetting. Dat zijn dagelijks 6 mensen meer dan de week voordien. Intussen zijn er dus sinds het begin van de epidemie al 10.244 mensen gestorven aan Covid-19.

Bovendien is het een illusie dat je na een herbesmetting levenslang immuun bent, want een Nederlandse vrouw is er toch aan overleden, vertelden de krantenkoppen. Maar (1) ze was 89 jaar oud, en (2) er leed aan een zeldzame soort beenmergkanker...

Wel zijn er 70% meer doden bij kansarmen.

Corona slaat veel harder toe bij mensen met een lage socio-economische status dan bij de rest van de bevolking. Dat blijkt uit een studie van de 'Socialistische Mutualiteiten'.

Uit onderzoek was al eerder gebleken dat van half maart tot half mei zo'n 50 procent meer mensen stierven in ons land dan in andere jaren. Voor het eerst toonden cijfers over leden van de Socialistische Mutualiteiten nu ook aan dat die oversterfte het grootst was bij mensen in een zwakke socio-economische positie. Bij die groep vielen in de onderzochte periode 70 procent meer overlijdens dan in andere jaren. Voor mensen met een gemiddeld hogere socio-economische status bleef de oversterfte beperkt tot 45 procent. Het verschil is nog opmerkelijker als bewoners van woon-zorgcentra niet meegeteld worden: 45 procent oversterfte voor lagere klassen tegenover 15 procent bij hogere klassen.

"Zij wonen vaak in slechtere leefomstandigheden, met meer mensen dicht op elkaar. Zij lopen dus een groter risico op besmetting. Ze leven ook vaker geïsoleerd, en vingen misschien minder informatie op over covid en hoe ermee om te gaan." Daarnaast hebben mensen uit lagere klasse doorgaans een slechtere gezondheid, voegde men eraan toe.

Nederland gaat in ‘gedeeltelijke lockdown’...

Die mededeling deed premier Mark Rutte op zijn persconferentie. De horeca moet vier weken sluiten, softdrugs- en alcoholverkoop worden ‘s avonds en ‘s nachts verboden en er gaat een streep door koopavonden. Winkels moeten ook om 20 uur sluiten. Die bepaling geldt niet voor de verkoop van levensmiddelen. In openbare binnenruimtes moet iedereen vanaf 13 jaar mondmaskers dragen. Dat zal dus ook gelden voor het onderwijs. De nieuwe maatregelen zullen voor vier weken gelden. Na twee weken zal er een balans opgemaakt worden. Hotels blijven wel open: ze mogen ook eten serveren aan hun gasten. Thuis mogen Nederlanders nog maximaal drie mensen per dag ontvangen.

Groepssporten voor volwassen amateurs, waarbij het onmogelijk is 1,5 meter afstand te houden, worden ook voorlopig in de ban gedaan. Individuele sporten of teamsporten met maximaal vier mensen mogen wel nog.

Met die maatregelen probeert het kabinet volgens Rutte de verspreiding van het virus tegen te gaan zonder dat de gevolgen voor de samenleving te groot zijn.

“Het is aan ons allemaal”, beëindigde Rutte zijn toespraak. “Te veel mensen houden zich niet aan de maatregelen. Wees niet de eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt. Wees de realistische Nederlander die opstaat en zijn verantwoordelijkheid neemt als het erop aan komt. En dat is nu.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht