ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Coronacijfers: Forse stijging van maar liefst 1.625 gevallen op één dag

De coronacrisis is nog niet voorbij, integendeel.
door Tsenne Kikke - vrijdag 18 september 2020 15:42

Zetten we de Belgische cijfers van de nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames vanaf 1 mei op een grafiek, dan is de befaamde ‘tweede golf’ van coronabesmettingen duidelijk zichtbaar.

Tussen 9 en 15 september is het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen fors gestegen naar 1.071,3 per dag. Dat is een toename met 77% ten opzichte van de voorgaande zeven dagen, en in alle leeftijdsgroepen vindt er een toename plaats. Bij de tien tot twintigjarigen is het aantal bevestigde besmettingen de voorbije week verdubbeld. Dat gebeurde ook bij de zestigplussers. Sinds de start van de uitbraak testten er in België nu al 99.649 mensen positief. Het cijfer 100.000 komt in zicht... Volgens mij is dat een enorm groot getal voor een landje met slechts iets van een 11,5 miljoen inwoners.

Een nog treffender cijfer is het aantal besmettingen dat geregistreerd werd op één enkele dag. Op maandag 14 september werden namelijk 1.717 nieuwe gevallen gedetecteerd, waarvan 331 in Brussel; cijfers, die we sinds april niet meer hadden gezien.

Sterfgevallen en ziekenhuisopnames

Van 9 tot 15 september overleden gemiddeld elke dag 3 mensen, waarmee het gemiddeld aantal dagelijkse overlijdens momenteel nog altijd stabiel blijft. Alles samen bezweken er in België sedert het begin van de pandemie 9.937 patiënten.

Sinds het begin van de covid-19-epidemie werden 19.484 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Bij een ernstig verloop is een opname op intensieve zorgen noodzakelijk. Het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames steeg tussen 10 en 16 september met 17,9% naar 42 per dag. Op 17 september lagen er volgens de cijfers van Sciensano 390 patiënten in het ziekenhuis, waarvan 78 op intensieve zorgen (waarvan we de eventuele onderliggende ziektes niet kennen).

In België zijn er 102,2 (+85%) nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners.

Positieve testresultaten stijgen boven kritieke grens WHO!

Vrijdag publiceerde het wetenschappelijk instituut Sciensano voor het eerst cijfers over coronatests op het niveau van de provincies en het Brussels gewest. Op die manier is het mogelijk een gedetailleerd beeld te krijgen over hoe het coronavirus zich in België manifesteert.

De afgelopen periode, tussen 8 en 14 september, werden er dagelijks gemiddeld 30.000 tests afgenomen. De positiviteitsratio voor het hele land bedroeg in die periode 3,2 procent. Regionaal zijn er wel veel verschillen. In Brussel waren er in die periode 6,4 procent positieve tests, in Antwerpen had 3,4 procent van de tests een positief resultaat. Vlaams-Brabant kende 2,6 procent positieve tests, Oost-Vlaanderen 2,2 procent. De laagste ratio is voor West-Vlaanderen (1,9 procent) en Limburg (1,9 procent).

In Wallonië flirt ook Luik (4,9 procent) met de kritieke grens van het WHO. Henegouwen (3,5 procent) en Waals-Brabant (3,3 procent) zitten rond het Belgische gemiddelde. Luxemburg (2,4 procent) en Namen (2 procent) noteren het minst aantal positieve tests in Wallonië.

Brussel is dus de enige regio in ons land waar de positiviteitsratio op dit moment boven de vijf procent ligt. Zo'n hoge ratio houdt in dat er mogelijk veel onontdekte besmettingen zijn en dat het virus zich te snel verspreidt. Als de grens van vijf procent overschreden wordt, vraagt de WHO dat er extra maatregelen getroffen worden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht