ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Volgt Trump Trump op?

Wie wordt het?…
door Tsenne Kikke - woensdag 19 augustus 2020 19:16

De Amerikaanse presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten staan gepland voor dinsdag 3 november 2020, en de inauguratie van de president is voorzien op 20 januari 2021.

Volgt de 74-jarige Donald Trump zichzelf op - of, wordt het de 56-jarige vicepresidentskandidaat Kamala Harris, die door de 77-jarige Joe Biden zal worden aangesteld, omdat hij van zichzelf vindt dat hij te oud is?
 
Ikzelf ben geen Trump-fan, verre van. Anderzijds moet ik toegeven dat ik in het begin dacht dat hij het nooit vier jaar lang zou kunnen volhouden.

In elk geval is het momenteel overduidelijk dat het voor de democraten van geen enkel belang is wie zich als tegenkandidaat opstelt. Anders gezegd: het maakt niet uit of het nu Biden is, of Harris, of de een of andere even charismaloze 100-jarige Pipo, ...: zolang Trump maar van de troon wordt verstoten.

Ondertussen krijgt Donald Trump - net als voorheen - aanvallen van zowel links en rechts als van voor en achter te verduren.

Niet enkel van Michelle Obama, Bill Clinton en consoorten, maar zelfs van leden van zijn eigen partij, waaronder Miles Taylor, de ex-stafchef van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

Wat hij zei, kan wel als een dodelijke steek worden geïnterpreteerd. Zo beweerde hij, onder andere, dat hij indertijd van Trump het bevel kreeg om de financiële hulp voor slachtoffers van bosbranden in Californië in te houden omdat de kiezers in die staat de president niet steunen. Volgens die Taylor is Trump 'gevaarlijk' voor Amerika. De Republikein raadde dan ook de Democratische presidentskandidaat Joe Biden aan.

"Ik ben geen Democraat en ik ben het op belangrijke punten niet eens met Biden", zei Taylor. "Toch denk ik dat hij het land zal beschermen, en ik ben ervan overtuigd dat hij niet dezelfde fouten zal maken als de president."

Wie wordt het...?

Men tracht de Amerikaanse bevolking bang te maken, maar dat probeerde men 4 jaar geleden ook al. De kans is dus groot dat het eerste deel van de 'Most Crazy American Horror Story' een vervolg verkrijgt. Tóch duim ik voor Joe Biden...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


hans coudyser Gepost op: 23/08/2020 20:09:09
hans coudyser

Uiteindelijk maakt het allemaal niet zoveel uit wie al dan niet wint, hoe dit gebeurt is zowiezo amper democratisch in de VS. https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2020/08/20/hoe-trump-de-verkiezingen-van-2020-won-een-terugblik/


chans Gepost op: 23/08/2020 20:13:27
chans

Uiteindelijk maakt het toch amper iets uit in de VS wie de verkiezingen wint. Het systeem blijft hetzelfde. En democratisch gebeuren de verkiezingen al helemaal niet :  https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2020/08/20/hoe-trump-de-verkiezingen-van-2020-won-een-terugblik/


Tsenne Kikke Gepost op: 23/08/2020 20:36:23
Tsenne Kikke

Interessant artikel - danke! Zo staat er: "Wat president Trump nu poogt te doen is eenvoudig: herverkozen raken, opnieuw met een minderheid van stemmen maar met een meerderheid van afgevaardigden in het presidentiële kiescollege. Daarvoor hebben zijn bondgenoten een ruim menu van methodes beschikbaar, waarbij de brute besparingen in de US Postal Service (de overheidsdienst USPS) slechts een deel van een groter geheel zijn."

Toegegeven: de besparingen bij US Postal Service zijn ondertussen uitgegroeid tot een belangrijk politiek thema. De verwachting is dat veel Amerikanen door de coronacrisis bij de presidentsverkiezingen in november per post gaan willen stemmen. Sowieso al stemmen miljoenen mensen in de VS per post, door corona zullen er dat nog veel meer zijn. Maar door de besparingen bij US Postal, die al voor een groot deel uitgevoerd zijn, zou dit in november wel eens voor grote problemen kunnen zorgen.

De Democraten maakten zich daarover grote zorgen. Ze beschuldigden US Postal-topman Louis DeJoy ervan verregaande operationele en organisatorische wijzigingen door te voeren om de postbedeling te vertragen. Tussen haakjes: DeJoy werd recent aangesteld door Donald Trump en is een belangrijke donateur voor de president. Trump zelf is een uitgesproken tegenstander van stemmen per brief. Volgens hem werkt het grootschalige fraude in de hand, al is daar geen bewijs voor.

Anderzijds heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gisteren een wetsvoorstel goedgekeurd dat de omstreden besparingen bij het postbedrijf US Postal Service tegenhoudt. Er wordt ook voor 25 miljard dollar (21,2 miljard euro) aan steun uitgetrokken.

"Een heel mooi voorstel, maar het zal nergens toe leiden", zei VS-correspondent Björn Soenens. "Het voorstel moet nog naar de door de Republikeinen gedomineerde Senaat, daar is geen meerderheid. En dan nog zou president Trump zijn vetorecht gebruiken..."

Bron: VRT NWS


chans Gepost op: 24/08/2020 2:49:02
chans

En nog wat dieper,  neem hiervoor je tijd. https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/de-ongekende-macht-van-blackrock/ Oprechte groeten, Hans.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht