ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

'Spoetnik V' zou het eerste coronavaccin kunnen zijn…

Rusland claimt met Spoetnik V de overwinning in de wereldwijde vaccinrace.
door Tsenne Kikke - woensdag 12 augustus 2020 2:38

Meer dan 150 coronavirusvaccins zijn momenteel over de hele wereld in ontwikkeling en de hoop is groot dat ze in recordtijd op de markt kunnen worden gebracht om de wereldwijde crisis te verlichten. Volgens het laatste WHO-overzicht van 31 juli wordt er wereldwijd aan in totaal 165 kandidaat-vaccins gewerkt. Daarvan zijn er 139 nog in de preklinische evaluatie, terwijl de andere 26 zich in verschillende testfasen op mensen bevinden.

Maar, indien we de Russische president Vladimir Poetin mogen geloven, is het eerste coronavaccin reeds klaar om wereldwijd te worden verspreid. Hij zei daarbij dat het bij één van de twee dochters al getest werd. "Bij een eerste toediening had ze wel gedurende één dag tot 38 graden koorts opgelopen. Na de tweede dosis bedroeg haar lichaamstemperatuur nog iets meer dan 37 graden. Ze voelt zich goed en ze heeft een hoog aantal antilichamen. Ik weet dat het behoorlijk effectief werkt en voor een duurzame immuniteit zorgt. En, ik herhaal het, het heeft alle nodige onderzoeken doorstaan."

De medische wereld reageerde dan ook verrast dat Rusland nu al victorie kraait, terwijl in het land pas in juni testen begonnen die normaal gesproken vele maanden tot jaren duren. Experts fronsten dus hun wenkbrauwen bij deze mededeling. “Het is een risico: als het vaccin niet werkt, zal het als een boemerang terugkomen.”

De naam werd gekozen, omdat het verwijst naar 'Spoetnik 1', een Russische kunstmaan uit 1957, waarmee de ruimtewedloop een aanvang nam. 'Spoetnik V' zou dan ook op het feit moeten duiden dat de Russen de eerste waren die het coronavaccin in elkaar hadden geknutseld.

Tussen haakjes: de naam Spoetnik betekent 'Satelliet'. Vorige week hoorden we er al iets interessants over...

Volgens de Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci is een vaccin proberen aan te maken niet hetzelfde als het bewijs leveren dat het veilig en effectief is; een iets waaraan hij - wat Spoetnik V betreft - sterk twijfelt.

Rusland beweerde dat het al vanuit twintig landen bestellingen heeft gekregen voor in totaal meer dan 1 miljard dosissen. Vanaf vandaag wordt het vaccin - naar het schijnt - in verschillende landen, waaronder Rusland, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, de Filippijnen en mogelijk Brazilië, verder uitgetest. Doch documentatie daarvan, afkomstig van het Russische Ministerie van Volksgezondheid zélf, is nergens te vinden... De eigenlijke start van de industriële productie wordt in september verwacht.

"Wijzelf hebben reeds een half dozijn van zulke vaccins die de 3 fases moeten doorstaan," zei Fauci. "Dus, als we het risico willen nemen om veel mensen pijn te doen - of, ze iets te geven dat niet werkt, kunnen we dit nu al volgende week gaan doen..., als we dat zouden willen. Maar zo werkt het niet."

Laten we in elk geval hopen dat Poetin's beweringen geen onverantwoorde uitlatingen van zijn ego zijn.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht