ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Koppel uit Ikea gezet omdat ze bubbelregels overtraden…

Hendrik Wallijn: “Manu militari, maar ik begrijp het.”
door Tsenne Kikke - donderdag 6 augustus 2020 18:02

Hendrik Wallijn was stomverbaasd toen hij woensdag in de Ikea van Gent werd uitgezet omdat hij er stiekem samen met zijn vrouw aan het winkelen was. Op sociale media kreeg het koppel veel verbaasde reacties, maar ook verwijten - want, winkelen met twee mag niet. Doch..., is de aankoop van een bed hetzelfde als de aankoop van een komkommer? En, waarom mogen we niet met onze partner gaan winkelen?...

Ikea speurt actief naar zogenaamde ‘bubbelshoppers’. Dat ondervond dus Hendrik Wallijn uit Oostende. Hij glipte naar eigen zeggen ‘stiekem’ met zijn vrouw mee in die Ikea. Toen een winkelmedewerker dat opmerkte, moest hij de winkel verlaten. Het woonwarenhuis zei louter het ministerieel besluit te handhaven. Niet onlogisch, want dit oogluikend toelaten kan hen zuur opbreken. “250 euro boete voor de overtreder en 750 euro voor de winkelier”, aldus de politie van Gent.

“Manu militari”, maar wel “vriendelijk”. Zo werd Hendrik Wallijn naar eigen zeggen eruit gezet. Ter herinnering: door de verscherpte coronamaatregelen moeten we opnieuw alleen gaan shoppen. Wie die regel vergeten is, wordt daar bij de ingang van de Ikea parking aan herinnerd. Daar staat namelijk een steward, die bandjes uitdeelt. Elke wagen of bubbel krijgt er zo eentje. Enkel wie zo’n bandje draagt, mag de winkel binnen.

“Ik heb ons bandje dan maar aan mijn vrouw gegeven”, zei Wallijn. “Nadat ik de wagen geparkeerd had, ben ik wat blijven rondhangen. Niet veel later bood een vreemde, die klaar was met winkelen, zijn bandje aan. Vervolgens ben ik de winkel binnengegaan. Daar hielden ik en mijn vrouw netjes afstand en deden we alsof we elkaar niet kenden. Bij de afdeling met de bedden hebben we drie woorden gewisseld, over het bed dat we al dan niet zouden kopen. Direct kwam er een winkelbediende op ons af. "Meneer, jullie zijn samen aan het shoppen. Dat is niet conform de regels, ik ga één van jullie beiden naar de uitgang moeten begeleiden," zei hij. Ik snap het wel, ik heb de regels gebogen, al zie ik het probleem niet echt. In Oostende, waar wij wonen, zitten de mensen op een halve meter van elkaar op het strand. Ook vind ik dat je zulke dure aankopen, zoals een bed, samen moet kunnen doen.”

Ikea bevestigde dat het wel degelijk actief speurt naar ‘bubbel-overtreders’ en de coronamaatregelen handhaaft. “We voeren het ministerieel besluit uit voor de gezondheid van iedereen”, zei Ikea-woordvoerder Colombine Nicolay. “Dat wil zeggen dat we erop toezien dat mensen wel degelijk alleen komen shoppen. Zowel personeel als bewakingsagenten moeten daarop letten.”

Wie de regel overtreedt, wordt daarop aangesproken. Als personen weigeren mee te werken - of, weerspannig zijn, wordt de politie ingeschakeld. “Helaas hebben we dat al moeten doen. Er zijn al meerdere incidenten met agressie geweest, in meerdere winkels. Gelukkig raakte tot nu toe niemand van ons personeel gewond.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht