ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hopelijk lezen virologen de meest verontrustende Coronanieuwsjes!

Er werden coronavirussen op diepgevroren voedingsproducten gevonden!
door Tsenne Kikke - donderdag 13 augustus 2020 18:40

In België is het aantal nieuwe infecties gestegen tot gemiddeld 601 per dag. In totaal raakten dus al 75.647 mensen besmet met het coronavirus.

Tevens is het aantal ziekenhuisopnames de voorbije week met 33 procent gestegen. Momenteel liggen er 301 patiënten in de Belgische ziekenhuizen, onder wie 76 op intensieve zorgen, waarvan er 40 moeten worden beademd.

Ook het aantal doden kende een vergelijkbare stijging. In dezelfde periode stierven gemiddeld 4 mensen per dag aan het longvirus. Vorige week waren dat er gemiddeld 2,9. Dus kunnen we spreken van een stijging van 40 procent. Opvallend: 15 van de 20 overledenen waren rusthuisbewoners: vier van hen overleden in het woonzorgcentrum zelf, elf in het ziekenhuis. Misschien heeft de hitte daarbij een rol gespeeld. De totale dodentol bedraagt momenteel 9.900.

Om al die redenen raadt Denemarken nu zijn burgers af om naar België te reizen. De Deense autoriteiten raden reizen af als een bepaald land meer dan 30 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners telt. Voor België ligt dat volgens het Deense ministerie op 32,5. Om de maatregel opnieuw in te trekken, moet dat onder de 20 per 100.000 dalen. Wie uit België naar Denemarken terugkeert, moet 14 dagen thuis blijven.

Nogmaals: 9.900 op 11,5 inwoners projecteert België als het nummer 1 op de wereldlijst. Geen haan die erom kraait, behalve die uit Denemarken, en dus voor onszelf geen reden om er ongerust over te geraken. :-) Wel iets totaal anders...

Op de vraag 'Hoe verspreidt COVID-19 zich?' is het traditioneel antwoord: "Het coronavirus verspreidt zich van mens op mens via kleine druppeltjes die bij hoesten en niezen vrijkomen." Misschien is er iets erger aan de knikker!!!

China waarschuwt voor coronavirus op diepgevroren voedingsproducten

In China, bijvoorbeeld, is het coronavirus ontdekt op een lading bevroren kippenvleugels die afkomstig was uit Brazilië. Dat land is op dit ogenblik het tweede zwaarst getroffen land ter wereld, na de Verenigde Staten. Dat besmette kippenvlees werd ontdekt tijdens een routinecontrole in de zuidelijke havenstad Shenzhen, vlak bij Hongkong. Sinds het begin van de coronacrisis screent China alle inkomende containers met vlees, vis en schaaldieren, godzijdank. Dat zouden we in onze gewesten ook moeten gaan doen!

De partij kippenvlees, waarvan sprake is, zou afkomstig zijn van vleesverwerker 'Aurora Alimentos' in de zuidelijke Braziliaanse deelstaat Santa Catarina. Het monster zou zijn genomen van het oppervlak van het vlees. Eerder bleken testen van oppervlaktemonsters van verpakkingen van zeevruchten (zie hierna) in Chinese steden positief. Om die reden besloten de autoriteiten te waarschuwen voor geïmporteerd diepgevroren voedsel.

Zeevruchten

De autoriteiten van de stad Yantai in de provincie Shandong waarschuwden dinsdag al op 'Weibo', de Chinese variant van Twitter, dat drie monsters genomen van zeevruchtenverpakkingen coronadeeltjes bleken te bevatten. In een restaurant in de provincie Anhui bleek een verpakking van bevroren garnalen uit Ecuador te zijn besmet, aldus de Chinese staatstelevisie op woensdag.

Hetzelfde geschiedde misschien in Nieuw-Zeeland...

Het zijn geen dramatische cijfers als je ze bekijkt tegen de rest van de wereld. De noordelijke stad Auckland - met 1,4 miljoen inwoners - is al enkele dagen opnieuw in lockdown omdat er een cluster van 17 besmettingen werd vastgesteld. In heel het land zijn er de voorbije dagen 36 nieuwe besmettingen opgetekend.

Het virus dook in februari voor het eerst op in Nieuw-Zeeland. Toen waren er 1.220 besmettingen en 22 overlijdens. Verder konden we het volgende lezen...

"Auckland op het Noordereiland is een grote havenstad en er zouden besmettingen zijn in een koelmagazijn voor ingevoerde voeding, maar of daar een verband is, wordt nog onderzocht."

Over koelmagazijnen gesproken...

In juni werd de vraag waarom het coronavirus zo goed gedijt in slachthuizen en vleesfabrieken meermaals gesteld. Daar waren diverse redenen voor. Zo werd het coronavirus vastgesteld bij maar liefst 1.331 werknemers van een vleesverwerkend bedrijf in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ook in Nederland, België, Frankrijk, de VS en het Verenigd Koninkrijk waren er uitbraken van Covid-19 in slachthuizen en vleesbedrijven.

Op de vraag waarom vleesverwerkende bedrijven zo kwetsbaar bleken voor het virus, werd gewezen op het feit dat het personeel onmogelijk onderling afstand kon bewaren. En, indien die wél werd bewaard, dan riepen ze naar elkaar, wat ook de verspreiding van virale deeltjes kan bevorderen. En zo meer...

Calum Semple, epidemioloog aan de Universiteit van Liverpool, zei toen dat de koele, donkere werkomgeving waarschijnlijk dé factor is die de verspreiding van Covid-19 bevorderde. “Als ik het virus zou willen bewaren, zou ik het in een koude, donkere omgeving of een koele omgeving doen zonder ultraviolet licht - dus een koelkast of een vleesverwerkingsbedrijf. De perfecte plek om een ​​virus lang in leven te houden, is een koude plek zonder zonlicht.”

Men zegge het voort! :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht