ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Goed nieuws in de ietwat sombere Coronatijden …

Hoge cijfers behoren tot de Belgische Goed-Nieuws-Berichten.
door Tsenne Kikke - donderdag 27 augustus 2020 20:06

De laatste week worden we elke dag geconfronteerd met 'heel goed nieuws' - want, in België blijft het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus alsmaar dalen. In de week van 16 tot en met 22 augustus, bijvoorbeeld, werden gemiddeld 490 besmettingen per dag geregistreerd. Als ik goed kan rekenen, betekent dit nog altijd: iets van een 3.432 ... Dat behoort dan tot dat 'goed nieuws'.

In totaal zijn er in België al 83.030 bevestigde besmettingen, het dodental staat intussen op 9.878 en er werden er op een week tijd gemiddeld 29 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen. Reizen blijft nog altijd een risicofactor. Zo'n 22 procent van de besmettingen werden deze maand bij teruggekomen reislustigen gedetecteerd.

Als er nog meer goed coronanieuws te noteren valt, laat ik het jou alvast weten.

In Nederland blijft het aantal besmettingen daarentegen oplopen, vooral bij jonge mensen. De Gemeentelijke Gezondheidsdiensten hebben tussen dinsdag- en woensdagochtend 571 nieuwe vastgestelde coronabesmettingen doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Dat zijn er meer dan een dag eerder, toen de teller op 415 positieve tests stond.

De trend blijft dat in Nederland het virus zich momenteel vooral verspreidt onder relatief jonge mensen: de helft van de positief geteste personen is tussen de 20 en 40 jaar, 13 procent is onder de 20, een kwart is tussen de 40 en de 60 jaar en slechts 12 procent is 60 jaar of ouder.

Over het algemeen zijn de symptomen bij jonge mensen mild. Enkel ouderen lopen een groter risico op een ernstig ziekteverloop. Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is gelijk gebleven, meldde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Op verpleegafdelingen liggen 120 mensen met COVID-19, op de intensive care afdelingen 38.

Nu maar hopen dat ze niet allemaal gestorven zijn...

Ik bedoel: de 0,01% van de mensheid die interesse stelt in het thema 'Zelfkennis', en dan ook bereid is er iets mee te 'doen'. :-) Want, zelfs tussen de vele geroepenen zijn er wereldwijd maar weinigen die zichzelf als uitverkorene verkiezen - én, ernaar gaan leven.

'k Heb me altijd afgevraagd hoeveel van hen in België of Nederland wonen... In elk geval hebben we - in de 15 jaar tijd dat deze website bestaat - er nog geen één van kunnen aantrekken... Vreemd, hé!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht