ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vanaf zaterdag mondmaskers bijna overal verplicht

Doe kogel is daardoor dan ook eindelijk door de kerk…
door Tsenne Kikke - donderdag 9 juli 2020 23:24

Nu de grenzen opnieuw zijn opengegaan, en velen het als een lokroep vertalen om dan toch maar naar het buitenland te trekken, is het risico misschien groot dat het coronavirus opnieuw in ons land zal worden binnengesmokkeld. Om die reden is voorkomen beter dan achteraf trachten te genezen en is een mondmasker verplichten een wijze beslissing. Tenslotte hoeft geen mens voor andermans stommiteiten op te draaien, nietwaar?

Vanaf zaterdag 11 juli zal het dan ook verplicht zijn om in alle winkels, winkelcentra en andere binnenruimtes een mondmasker te dragen. Dat heeft het Overlegcomité vanavond beslist. Ook in theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en gebedshuizen wordt het dragen van een mondmasker verplicht. Het grappige is dat experts en politici eerst beweerden dat het voor een vals gevoel van veiligheid zorgde.

Eerder vandaag nog werd er aangekondigd dat een uitbreiding van de verplichting op het dragen van mondmaskers pas volgende week op de Veiligheidsraad zou besproken worden. De Hoge Gezondheidsraad gaf vandaag wel nog het advies om die uitgebreidere verplichting in te voeren. Dat is nodig “om de bescherming van klanten en verkopers te verbeteren”, aldus het adviesorgaan.

Na overleg met de experten van de GEES heeft het Overlegcomité beslist dat advies te volgen. Vanaf zaterdag zal het dus verplicht zijn om in winkels en winkelcentra, in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken een mondmasker te dragen.

Sancties

Het dragen van een mondmasker is nu al verplicht in beperkte situaties, zoals op het openbaar vervoer, een bezoek aan een arts, en bij het uitoefenen van een contactberoep, zoals bij kappers bijvoorbeeld.

“Deze lijst kan na verloop van tijd aangepast worden, afhankelijk van de epidemiologische situatie van ons land. Het dragen van een masker blijft altijd sterk aanbevolen in andere situaties”, deelde het kabinet van premier Sophie Wilmès in een mededeling mee. Het dragen van een mondmasker blijft in andere situaties wel sterk aanbevolen.

Voor kinderen onder de twaalf jaar is het nooit verplicht, en aan hoerenlopers wordt enkel en alleen het gebruik van een condoom aangeraden.

Mensen, die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie. En, winkels en andere zaken, die de regels herhaaldelijk overtreden, zullen kunnen gesloten worden... Men zegge het voort.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht