ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Advocatenkoppel dat wapens richtte op Black Lives Matter-betogers aangeklaagd

Patricia en Mark McCloskey richten eind mei hun wapens op een groep betogers aan hun villa.
door Tsenne Kikke - dinsdag 21 juli 2020 17:44

Iemand betreedt jouw privé-eigendom en je vraagt hem om dat terrein te verlaten. Hoe doe je dat? En, stel je maar eens voor dat het niet om één persoon gaat maar om tientallen... In elk geval kunnen Mark en Patricia McCloskey er nu over meespreken.

Ze zijn het advocatenkoppel dat eind vorige maand twee wapens richtte op Black Lives Matter-demonstranten voor hun villa in St. Louis (Missouri). Nu werden ze aangeklaagd voor het onwettig gebruik van vuurwapens.

Zijzelf zeiden dat ze hun wapens bovenhaalden omdat ze zich bedreigd voelden door de betogers, maar volgens de aanklager riskeerde het koppel juist een gevaarlijke situatie te creëren tijdens een verder 'vreedzaam protest'.

“Het is illegaal om op een bedreigende manier met wapens te zwaaien naar deelnemers van een vreedzame betoging. Dit soort gedrag is onaanvaardbaar in St. Louis”, zei Kim Gardner. “We moeten het recht om vreedzaam te protesteren beschermen. Iedere poging om dit te belemmeren door intimidatie wordt niet getolereerd”, klonk het.

Wat vertelde Mark over dat gebeuren?

Enkele beelden...

De confrontatie tussen het koppel en de activisten was ontstaan terwijl die laatsten op weg waren naar het huis van burgemeester Lyda Krewson van St. Louis om haar ontslag te vragen. De demonstranten waren er niet mee opgezet dat de burgemeester eerder de namen en adressen had bekendgemaakt van bewoners die voorstelden om het politiebudget te verlagen, in de nasleep van het overlijden van George Floyd, die door politiegeweld om het leven kwam.

In een politierapport over het incident verklaarde het koppel dat de betogers door een ijzeren hek met de borden ‘Geen toegang’ en ‘Privé Straat’ waren gedrongen. Eén van de protestleiders hield vol dat die poort al open stond.

Bij de regionale tv-zender KSDK gaf Mark McCloskey zijn versie van de feiten. “Alles binnen Portland Place is privé-eigendom. Binnenin is het alsof ik in mijn woonkamer ben. Er werd ons verteld dat 500 mensen kwamen opdagen aan het huis van Lyda Krewson, dat zich niet in onze straat bevindt. Maar hoeveel van hen kwamen via Portland Place? Ik weet het niet. Maar het was een grote menigte en ze waren agressief, droegen kogelvrije kleding, schreeuwden en bedreigden ons. Ze bedreigden onze levens, dat mijn huis en kantoorgebouw zou afgebrand worden, zelfs de hond werd bedreigd. Het was zo erg als het kon. Ik dacht dat het bestorming van de Bastille was, dat we dood zouden zijn en dat het huis zou worden verbrand en we er niets aan konden doen. Het was een enorme en angstaanjagende menigte.”

De staat Missouri heeft extreem tolerante wapenwetten. Inwoners mogen er wapens dragen zonder voorafgaande controles of vergunningen. Op YouTube doken ook al filmpjes op waarin verschillende mensen uitlegden dat het koppel beroep deed op het Tweede Amendement, dat elke burger het recht geeft om vuurwapens te dragen.

Ook kon de advocaat van de twee zestigers zich niet vinden in de beslissing om tot vervolging over te gaan. Joel Schwartz noemde het besluit 'ontmoedigend'. Hij is er “ondubbelzinnig van overtuigd dat er geen misdaad is begaan”.

Op die aanklacht staan celstraffen tot vier jaar. Aanklager Gardner is er voorstander van dat het advocatenkoppel een alternatieve straf krijgt, zoals het volgen van een cursus of het uitvoeren van een taakstraf. De gouverneur van de Amerikaanse staat Missouri, Mike Parson, stelde vorige week nog dat hij bereid is zijn bevoegdheid om gratie te verlenen aan te spreken als het koppel zou aangeklaagd worden. “Ik denk niet dat ze enige tijd in de gevangenis zullen doorbrengen," zei hij aan een lokaal radiostation.

Wat dit artikel met Zelfkennis te maken heeft?..

Net als Diogenes (404 v.Chr. – 323 v.Chr) ben ik op zoek naar een 'mens'; een 'mens', in de ware betekenis van het woord. :-) En, in de wereld waarin we nu leven geschieden nu eenmaal zaken waar we geen jota aan kunnen veranderen en waar we tegelijkertijd geen deel van hoeven uit te maken. Toekijken mag, eventueel. In dit geval werden twee burgers met bepaalde menstypen geconfronteerd waarvan geen één van hen tot hun vriendenkring zou kunnen behoren. Anders gezegd: mensen, waarmee ze hun in dagelijkse leven nooit zouden omgaan - hetgeen hun volste recht is.

Elke mens met een klein beetje niveau van bewustzijn weet heel goed dat er tussen honderden 'vreedzame' betogers er altijd enkele herrieschoppers tussen zitten die je best kunt mijden. Met andere woorden: ik begrijp welke angsten Mark en Patricia McCloskey in die momenten hebben moeten doorstaan, en geef hen dus groot gelijk. Ik opteer dus voor vrijspraak. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we online blijven?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- Ook doe je ons een groot plezier door naar onze webshop te gaan en er iets aan te kopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht