ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wereldwijd zijn er al meer dan 500.000 overlijdens door coronavirus vastgesteld

Wereldwijd meer dan 500.000 overlijdens door coronavirus…
door Tsenne Kikke - maandag 29 juni 2020 18:46

Hoeveel mensen stierven er voordien elk jaar aan de 'gewone griep'?... Geen mens die het weet. Cijfers variëren tussen de 290.000 en 650.000 doden. Hoeveel zullen het er dit jaar zijn?

In elk geval: wat het coronavirus betreft...

Wereldwijd zijn er volgens Amerikaanse wetenschappers sinds het begin van de epidemie in 196 landen en gebieden meer dan 10.161.240 besmettingsgevallen officieel vastgesteld, waarvan er nu ten minste 5.074.100 genezen zijn en 500.108 overleden. Het hoogste aantal overlijdens (125.803 voor 2.549.069 besmettingen) stelde men in de Verenigde Staten vast, gevolgd door Brazilië met 57.070 doden en het Verenigd Koninkrijk met 43.634.

Nota: 125.803 klinkt veel, doch als je het aantal bewoners vergelijkt, en weet dat België bijna 10.000 doden telt, dan kom je op 300.000 uit, omdat er in de Verenigde Staten 30x meer inwoners zijn. Maar, als Trump geen andere beslissingen neemt, kan dat cijfer misschien nog vrij snel worden bereikt.

In India, waar er sinds maart geen treinen rijden, omdat ze tot coronaziekenhuizen werden omgebouwd, zijn er nu al zeker 500.000 mensen positief getest, en het aantal doden is tot boven de 15.000 gestegen. Maar, dat cijfer is naar het schijnt onbetrouwbaar. Ook de buurlanden kreunen onder het virus.

In Pakistan, bijvoorbeeld, is de situatie even schrijnend. Daar zijn er nu al zeker 200.000 van de meer dan 200 miljoen inwoners besmet en zijn er meer dan 4.000 doden opgetekend. Ook hier zullen de werkelijke cijfers wellicht hoger liggen. Het andere dichtbevolkte land in Zuid-Azië is Bangladesh. Daar zijn er officieel 130.000 besmettingen en 1.660 doden. De druk op de ziekenhuizen is er ook erg groot en dat in een land met 160 miljoen inwoners.

China plaatste 400.000 inwoners van het arrondissement Anxin, in de oostelijke provincie Hebei, opnieuw in quarantaine. Er werden volgens Chinese media 18 nieuwe besmettingen vastgesteld in de afgelopen twee weken. Tevens worden er aldaar nu miljoenen mensen getest op het virus en tot zondag waren er al 7,7 miljoen tests uitgevoerd in de metropool met zowat 20 miljoen inwoners. Wie Peking wil verlaten moet een negatieve coronatest kunnen voorleggen en mag niet naar risicogebieden gaan. Sinds de nieuwe uitbraak zijn in Peking een 311 besmettingen geregistreerd.

Dit aantal gediagnosticeerde gevallen weerspiegelt echter slechts een fractie van het werkelijke aantal infecties. Sommige landen testen alleen ernstige gevallen, andere gebruiken testen als prioriteit voor tracering en veel arme landen hebben slechts een beperkte screeningcapaciteit.

In Europa zijn na het Verenigd Koninkrijk, Italië (34.738), Frankrijk (29.781) en Spanje (28.343) het zwaarst getroffen wat betreft het aantal doden als gevolg van de ziekte COVID-19. Voor België gaat het om 9.732 doden en 61.209 besmettingen. In Nederland staat de teller op 50.223 positief geteste mensen, en werden er inmiddels 6.107 overlijdens gerapporteerd.

Patiënten die overlijden zijn doorgaans ouderen en mensen met een zwakke conditie (vaak doordat ze al een andere ziekte hebben). Kinderen lijken minder gevoelig te zijn voor het virus.

Volgens Ilse Van Bockstaele, een Vlaamse verpleegster werkzaam in Madrid, worden in het ziekenhuis waar zij werkt heel zieke zeventigplussers op intensieve zorg niet meer behandeld. Ziekenhuisdirecteur Julio Mayol ontkende deze praktijken.

In Rusland is het aantal besmettingen tot meer dan 620.000 opgelopen, waarvan 218.604 in Moskou. Maar, daar bepaalt de dokter zelf wat de doodsoorzaak is, ook al gaat het om een coronapatiënt. De werkelijke dodentol zou dus twee tot drie keer hoger kunnen liggen dan wat er officieel wordt gezegd en dus ook overeenkomen met die in veel West-Europese landen.

Ook zo’n 410.000 Duitsers moesten zich sinds kort opnieuw aan strengere coronamaatregelen houden; dit, na een uitbraak in de plaatselijke vleesfabriek 'Tönnies'. De 7.000 arbeiders, waarvan er 1.577 wel degelijk waren besmet, moesten allemaal in een strikte quarantaine ondergaan.

Brussel

Sommige zaakvoerders trachten inventief te zijn. Zo rekent 'Viva M'Boma', een Brussels restaurant, 5 euro coronatoeslag per persoon aan, omdat ze niemand willen ontslaan. Een tasje koffie kost er 4,50 euro... En die coronatoeslag wordt niet door iedereen gesmaakt, zo blijkt uit reacties op sociale media. "Ik wil wel een vergoeding betalen, maar 5 euro is te duur", klinkt het bij de ene. Anderen vinden het absoluut niet kunnen en vinden het diefstal: "Wij hoeven de rekening niet nog eens te betalen, dit is pure diefstal."

Bij Horeca Brussel reageerden ze verwonderd dat er nu effectief een restaurant de toeslag toepast. "De federale overheid heeft ons een btw-verlaging toegekend om wat meer ademruimte te geven", zei men bij Horeca Brussel. "Het verwondert mij dan ook dat restaurants hier bovenop ook nog eens een toeslag aanrekenen. Commercieel gezien vind ik dat geen goeie zet."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht