ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Britse zangeres Vera Lynn is overleden…

Ze was vooral bekend van het immens populaire lied "We'll meet again" uit WO II.
door Tsenne Kikke - donderdag 18 juni 2020 15:44

De Britse zangeres Vera Lynn is niet meer... Ze is 103 jaar geworden. Ze was tijdens de Tweede Wereldoorlog bekend als "the forces' sweetheart". Met haar bekende liedjes "We'll meet again" en "The white cliffs of Dover" stak ze de Britse soldaten (en massa's anderen in oorlogstijd) een hart onder de riem.

Optreden deed Vera Lynn ondertussen al een tijdje niet meer, maar in de studio bleef ze wel nog lang actief. Zo maakte ze in 2009 op haar 92ste (!) zelfs haar comeback in de Britse hitlijsten. Met het album ‘We’ll Meet Again - The Very Best of Vera Lynn’ haalde ze de top van de album Top 20 en deed ze beter dan The Beatles en Arctic Monkeys. Vera Lynn was daarmee de oudste nog in leven zijnde zangeres die de Britse hitparade haalde.

Ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag leverde ze bovendien nóg een nieuwe cd af: ‘Vera Lynn 100’. Daarop stonden herwerkte versies van verschillende van haar iconische hits. De originele opnames van haar stem zijn samen te horen met die van hedendaagse artiesten als Alfie Boe, Alexander Armstrong en Aled Jones. Het nieuwe album bevat ook een nooit eerder uitgebrachte cover van ‘Sailing’, de hit van Rod Stewart uit 1975.

Vera Lynn had in het Verenigd Koninkrijk een welhaast legendarische status. Die verwierf ze in de Tweede Wereldoorlog, toen ze het moreel hoog hield en een symbool van hoop werd met haar liedjes "We'll meet again" en "The white cliffs of Dover". "Haar charme en magische stem verrukten ons land en gaf ons moed in de donkerste tijden", reageerde de Britse premier Boris Johnson op haar overlijden.

Vera Margaret Welch werd op 20 maart 1917 geboren in Londen, als dochter van een loodgieter. Zij gebruikte de meisjesnaam van haar grootmoeder als artiestennaam. Vanaf haar 7e trad ze op. In 1935 deed ze dat voor het eerst voor de radio. In 1940 kreeg ze haar eigen radioprogramma "Sincerely yours". Ze gaf boodschappen door aan soldaten in het buitenland en zong voor hen.

Tijdens WO II ging ze ook op tournee door Egypte en India, waar ze optrad voor Britse soldaten. Lynn kreeg al snel de bijnaam "The forces' sweetheart. In 1942 stak ze de Britten een hart onder de riem met het hoopvolle lied "We'll meet again".

Onlangs verwees de Britse koningin Elizabeth er nog naar in haar toespraak naar aanleiding van de coronacrisis en de lockdown. "We'll meet again", zo stelde ze haar landgenoten gerust.

Auf Wiedersehn

Haar andere hit uit de oorlogsperiode was "The white cliffs of Dover". Dat nummer was ook bij Duitse soldaten populair, hoewel die niet naar de Britse radio-omroep BBC mochten luisteren.

Met haar lied "Auf Wiedersehn sweetheart" uit 1952 was ze de eerste Britse zangeres die ook op nummer 1 stond in de Amerikaanse hitlijst. Ook in de jaren 50 en 60 bleef ze succesvol.

In 1975 kreeg ze de titel 'Dame Commander of the Order of the British Empire'. In 1976 richtte ze 'The Vera Lynn Charity Breast Cancer Research Trust' op. De zangeres had zelf borstkanker.

In 1995 trad Vera Lynn nog op voor een groot publiek tijdens de 50e verjaardag van de Victory in Europe Day, die het einde van WO II markeerde. Dat deed ze samen met Geri Halliwell van de Spice Girls.

Enkele maanden geleden nog, in maart, greep Vera Lynn haar 103e verjaardag aan om haar land in volle coronacrisis opnieuw een hart onder de riem te steken. Zij riep de bevolking op om "momenten van vreugde te vinden in moeilijke tijden".

Bron. VRT NWS & HLN

Vera Lynn - Land of Hope and Glory (1962)

'We'll meet again': Vera Lynn's

We'll meet again
Don't know where, don't know when
But I know we'll meet again some sunny day.

Keep smiling through
Just like you always do
'Til the blue skies drive the dark clouds far away.

So will you please say hello
To the folks that I know
Tell them I won't be long.

They'll be happy to know
That as you saw me go
I was singing this song:

"We'll meet again
Don't know where, don't know when
But I know we'll meet again some sunny day.

We'll meet again
Don't know where, don't know when
But I know we'll meet again some sunny day.

Keep smiling through
Just like you always do
'Til the blue skies drive the dark clouds far away.

So will you please say hello
To the folks that I know
Tell them I won't be long.

They'll be happy to know
That as you saw me go
I was singing this song.

We'll meet again
Don't know where, don't know when
But I know we'll meet again some sunny day.

1943

1943 - 1972 - 1984 - 1990 - 1995

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht