ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Alex Callier reageerde na kritiek op zijn Songfestival-boycot…

Is volgens jou ‘Love shine a light’ een kutnummer?
door Tsenne Kikke - zondag 17 mei 2020 18:57

Doordat het Eurovisiesongfestival werd afgelast wegens het coronavirus, vond zaterdagavond een alternatief festival met fragmenten van de gekozen liedjes, die werd afgesloten met een cover van het bekende Songfestivalnummer ‘Love shine a light’ waaraan alle artiesten normaal gezien hadden moeten deelnemen.. De show, zonder publiek en zonder televoting, werd live uitgezonden in 45 landen. Maar 'Hooverphonic' zorgde volgens enkele fans voor een 'valse noot', omdat her ontbrak in de afsluitende hymne. Alex Callier had op sociale media dan ook heel wat kritiek gekregen omdat hij met 'Hooverphonic' weigerde deel te nemen.

Hij had in 'Gert Late Night' op Vier eerder al aangekondigd dat 'Hooverphonic' daaraan niet zou meewerken. Naar eigen zeggen omdat hij ‘Love shine a light’ een 'kutnummer' vond. Aanvankelijk weigerde hij verdere commentaar, maar op VRTNWS.be reageerde hij nu toch na de storm van kritiek die hij op sociale media te verduren kreeg.

“De enige reden waarom ik dit had overwogen, was als alle opbrengsten van deze hymne naar het goede doel gegaan waren, dan had ik mijn principes aan de kant willen zetten”, luidde het. “Maar dat is nu niet het geval. Het was gewoon een tv-uitzending. Ik heb op voorhand nooit mijn oké gegeven om aan dit soort tv-uitzending mee te werken. Ik heb mijn oké gegeven om mee te doen aan het Eurovisiesongfestival. En dat doe ik ook met 200%.”

Naar eigen zeggen begrijpt Callier de commotie dan ook niet goed. Volgens hem is ‘Love shine a light’ geen gepast nummer in deze 'moeilijke tijden'. “Mensen die echt met miserie geconfronteerd worden, weten dat ‘Love shine a light’ iets te snel door de bocht is. En dat de wereld niet zo simpel in elkaar zit.”

‘Love shine a light’: een kutnummer? In elk geval mooi gebracht...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht