ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoed je voor Coronavirus kruisbesmetting

Wegwerphandschoenen dragen, kunnen een vals gevoel van veiligheid geven.
door Tsenne Kikke - donderdag 9 april 2020 15:48

Je mag er niet al teveel over nadenken, want een mens kan er zot van worden. Maar, als men er niet over nadenkt: ziek, misschien.

Zo lopen er mensen rond die besmet zijn, geen symptomen vertonen, maar wel dingen aanraken, zoals de deuren van koel- en vriesvakken in supermarkten.

Ook kunnen tijdens het winkelen handschoenen dragen een mens een veilig gevoel verschaffen, een vals gevoel dan wel. Waarom dit zo is, wordt hieronder door verpleegster Molly Lixey duidelijk in woord en beeld uitgelegd.

En, dan kom je aan de kassa van de supermarkt. Met die handschoenen aan neem je jouw portefeuille uit jouw broekzak of handtas, en haal je er jouw bankaart en klantenkaart uit..., die je dan daarna opnieuw 'veilig' opbergt... Oké: contactloos betalen, of betalen met jouw smartphone, zijn ideale aanraders.

Je doet die handschoenen uit, werpt ze weg (niet op de grond! En je laat ze ook niet in het winkelkarretje liggen, hé!) vooraleer in de wagen te stappen, maar als je thuiskomt - en je voor alle zekerheid jouw handen hebt gewassen - moet je de aangekochte goederen nog uitladen en zou je dus opnieuw handschoenen moeten dragen vooraleer alles weg te bergen. Want, je had alles met die (besmette?) handschoenen meermaals vastgenomen, nietwaar?

Kortom: je mag er niet al teveel over nadenken, want een mens kan er zot van worden. Maar, als men er niet over nadenkt: ziek, misschien. Doodziek zelfs.

Nabericht: Sporen van coronavirus aangetroffen in afvalwater over heel Vlaanderen.

In het binnenkomend afvalwater werd over heel Vlaanderen erfelijk materiaal (RNA) van het coronavirus aangetroffen. Dat bleek uit een reeks stalen van Aquafin, die verantwoordelijk is voor de waterzuivering in het Vlaamse Gewest.

Het ging om stalen uit Lo-Reninge, Poperinge, Langemark, Wulpen, Genk, Leuven, Tienen, Aartselaar en Gent. Overal werd er positief getest op het coronavirus. “Het resultaat zegt echter niets over de besmettelijkheid ervan, enkel over de verspreiding”, verduidelijkte adviseur communicatie Anja De Wit. RNA blijft namelijk nog bestaan nadat het virus zijn infectievermogen heeft verloren.

Verder werden er in het gezuiverde water geen virusdeeltjes aangetroffen.

De resultaten liggen in de lijn van de verwachtingen en zijn gelijkaardig aan wat in Nederland werd vastgesteld, klonk het. Daar werd in maart het virus reeds vastgesteld in rioolwater in Tilburg en bij een rioolwaterzuiveringsinstallatie.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden. -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht