ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Over weefsels in de mens, die als voedsel kunnen dienen…

In sommige mensen zijn er evoluerende weefsels aanwezig evenals andere delen, die als voedsel dienen voor die weefsels.
door Tsenne Kikke - maandag 17 februari 2020 20:09

Alles is...

Alles is, behalve groei, omdat het - naast zijnde - eveneens wording inhoudt. Een wording, gebaseerd op een gestalte-idee, of noem het blauwdruk, entelechie, bouwplan, of wat dan ook, zolang je me maar be-grijpt.

Ook een baby is. Maar, omdat elke baby zowel potentieel bezit evenals mogelijkheden, betekent dit niet dat het ooit tot een 'volwaardige mens' zal kunnen uitgroeien. De meerderheid van de mensheid identificeert zich namelijk met het vergankelijke, en dus tijdelijke lichaam - en, wegens deze vergroeiing reduceert men zich uiteraard tot het stof, zijnde: de materie waaruit dat stoffelijke voertuig is samengesteld.

Anders gezegd: ondanks het potentieel en de beperkte mogelijkheden werd er aan onze ouders bij onze geboorte geen enkel garantiebewijs meegegeven. Anderzijds, lezen we in het boek 'Op zoek naar het wonderbaarlijke' van P. D. Ouspensky, één van de vele leerlingen van George Ivanovitch Gurdjieff, dat de evolutie van de mensheid boven een bepaald punt, of  juister uitgedrukt: boven een welbepaald percentage, voor de Aarde noodlottig zijn. Om die reden zijn het dan ook enkelingen die door Gurdjieff's leerstellingen worden aangetrokken. Ruw geschat: 10 op elke 100.000.

Wat innerlijke groei betreft...

Onze tak van de zogenaamde scheppingsstraal kan gerust vergeleken worden met een tak aan een boom. Met een tak, die alsmaar aangroeit. Elke eclecticus weet, of zou tenminste moeten kunnen beseffen, dat de groei van de Maan afhankelijk is van de groei van het bewustzijnsniveau van alles wat op onze Aarde leeft en afsterft. En, net zoals alles wat op onze planeet leeft door de Zon wordt gevoed, wordt de Maan door de Aarde gevoed.

Moest nu alle leven op Aarde verdwijnen, dan sterft die tak, niet de boom. De groei van het geheel is dus slechts mogelijk onder voorwaarde dat het 'eind van de tak' aangroeit.

Wat voedsel betreft...

In de mens zijn er evoluerende weefsels aanwezig evenals andere delen, die als voedsel dienen voor die weefsels. In iedere evoluerende cel zijn er dus delen die evolueren - en andere delen, die als voedsel dienen voor die evoluerende cellen.

Al jarenlang tracht ik de juiste metafoor, allegorie, of beeldspraak te vinden om - hetgeen ik zonet geschreven heb, en in het boek 'Op zoek naar het wonderbaarlijke' afgedrukt staat - te verduidelijken - want, het heeft ook iets te maken met de aanmaak van de zogenaamde extra lichamen in de mens.

De vraag, die dus alsmaar in mezelf opkwam was: "Hoe kan ik mezelf begrijpelijk maken?", goed beseffende, dat ons zogenaamde onderbewustzijn, dat in wezen ons bewustzijn zou moeten zijn, geen woorden begrijpt, doch enkel en alleen de taal der beelden.

Heel toevallig, dankzij een videofilmpje op het internet, verkreeg ik het sterke vermoeden dat ik er misschien eindelijk in zal slagen. Uiteindelijk zijn het de eclectici, die dit zullen kunnen bevestigen, of ontkennen, en om die reden vraag ik hen om naar de rubriek 'Eclecticus', te gaan - omdat daar de rest van deze tekst staat - en me daarna een antwoordje te e-mailen.

Aan alle andere lezers wil ik gerust mededelen dat zowel die tekst evenals die videoclip verre van interessant zijn ... Je mist dus niets - maar, hopelijk stond er hierboven het een en het ander dat misschien wél interessant was. Zo niet: ploeter door de andere blogs op deze website, totdat je iets vindt dat jou aanspreekt.

Nota: de tekst verwijst naar 'De Drie Krachten en de Scheppingsstraal' in de Eclecticus rubriek 'Exacte wetenschappen & Mystiek'.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht