ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ook orang-oetans kunnen de mens behulpzaam zijn…

Ook orang-oetans kunnen de mens een hand reiken.
door Tsenne Kikke - vrijdag 21 februari 2020 17:21

In de tropische regenwouden van Borneo treft men een 160-tal verschillende slangensoorten aan, en velen ervan vormen een ernstige bedreiging voor de plaatselijke orang-oetans.

Om deze laatsten te beschermen, trachten leden van de 'Borneo Orangutan Survival Foundation' slangen uit rivieren te verwijderen.

Onlangs nam amateurfotograaf Anil Prabhakar enkele fascinerende beelden. Tijdens een safari met zijn vrienden stuitte hij op een parkwachter die slangen in een rivier aan het opruimen was. Net toen Prabhakar zich voorbereidde om er een ​​foto van te maken, stak een orang-oetan zijn hand naar die man uit...: blijkbaar omdat hij hem wilde helpen.

De foto's gingen snel viraal, en velen waren onder de indruk van de vriendelijke geste van die mensaap.

Wel voegde Prabhakar eraan toe dat de parkwachter weigerde die hand te aanvaarden, en zei daarbij dat hij uit voorzorg geen enkel onbekend wild dier wenste aan te raken.

Bovendien wordt er aan Orang-oetans eveneens aangeleerd dat ze op hun hoede moeten zijn, en hoe ze eventueel op slangen kunnen reageren. Bekijk de toffe filmpjes!...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht