ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: leeft de mens tegelijkertijd in verschillende 'werelden'?

We zijn dermate gewoon om, vanuit dat stoffelijke lichaam, alles tot drie dimensies te reduceren, dat we soms geen nota van nemen van het waarachtige feit dat er meerdere kunnen zijn.
door Tsenne Kikke - dinsdag 11 februari 2020 13:24

We leven zowel in een zichtbare als in een onzichtbare wereld. Deze laatste is nochtans deels kenbaar, voelbaar, en tastbaar, hoe 'onzichtbaar' ook.

Daarnaast leven we in een wereld van verschijningen; verschijningen, die komen en gaan. Bijvoorbeeld: een mens wordt geboren, leidt of lijdt een kort bestaan, om - als de Tijd rijp is - van deze planeet Aarde te verdwijnen.

Net als in een droom ontmoeten en zien we andere mensen verschijnen - en, die mensen nemen onze verschijning waar. Maar, zien ze ons wel? Nog beter geformuleerd: wie of wat zien ze precies? Ook het onzichtbare? En, wat zie jij van jouw Zelf?...

Alle gedachten, emoties, gevoelens, verbeeldingen, dromen, dromerijen, fantasieën, wensen, verlangens, en zo meer, zijn onzichtbaar. En, over die 'onzichtbaarheid' heb ik het reeds eerder gehad.

Onze lichamen zijn driedimensioneel. Ze hebben een lengte, hoogte en breedte. Het zijn 'vaste lichamen' in ruimte. Maar wijzelf bevinden ons niet in deze wereld van drie dimensies.

Onze gedachten, bijvoorbeeld, zijn geen driedimensionale voorwerpen of lichamen. De ene gedachte staat niet links, rechts, boven of onder een andere gedachte. Toch zijn ze voor onszelf echt. Indien we zeggen dat werkelijkheid enkel en alleen datgene is wat in de driedimensionele wereld bestaat, dan moeten we al onze gedachten en gevoelens in onszelf, evenals ons nachtelijke dromen, als onwerkelijk beschouwen.

Ons innerlijke leven heeft dus geen plaats in de zichtbare wereld die we kennen, tenzij een mens dermate met zijn stoffelijk lichaam is geïdentificeerd, dat hij de overtuiging in zich meedraagt dat hij dat lichaam is. Anders gezegd: dat menstype is zich niet bewust van al dat onzichtbare, waaronder de zogenaamde 'extra lichamen'.

Maar, ditmaal ga ik hier nu geen lezing uitschrijven over het thema 'Zelfkennis'. Ten eerste, weet ik niet tot wie ik me richt - en, ten tweede, is deze materie eerder voeding voor de rubriek 'Eclecticus'.

In elk geval is de driedimensionele wereld waarin we leven niet enkel en alleen ontstaan uit 'hogere, onzichtbare werelden', maar maakt er nog altijd deel van uit.

In onderstaande fragmenten wordt het mogelijke bestaan van meerdere dimensies in lang en breed door Rob Bryanton uitgelegd. Bijvoorbeeld: het eerste deel, met een duurtijd van slechts een twaalftal minuten, legt de 10 dimensies uit. Ook het thema 'Flatland' komt opnieuw aan bod. Boeiend, nietwaar?

Het is wél in het Engels. Hopelijk is dat geen hinder om het 'geheel' te begrijpen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 13-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we eind december zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

En.., voor de echte Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid is er Eclecticus.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht